Девет общински съветници от групата Заедно за община Златоград внесоха

...
Девет общински съветници от групата Заедно за община Златоград внесоха
Коментари Харесай

Предлагат по 5000 лева за трето дете в наша община

Девет общински съветници от групата „ Заедно за община Златоград " внесоха докладна за приемане на нов Правилник за реда и изискванията за разпределяне на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Златоград. Информацията е Емилия Кръстева – ръководител на Общински съвет (ОбС) - Златоград.

„ Нашето предложение е обвързвано с даване на еднократна финансова помощ в размер на 1000 лв. за всяко новородено или осиновено дете, чиито родители са с непрекъснат и сегашен адрес на територията на община Златоград. На фамилиите с второ дете помощта да е 2000 лв., а за трето - 5000 лв.. За новородени или осиновени близнаци помощта също ще бъде 5000 лв. ", уточни Кръстева. Тя добави, че от доста години Златоград е с негативен приръст, а в една община най-важни са хората, на които би трябвало да се оказва помощ.

 
Сред задачите, които си слагат съветниците, внесли предлагането, е увеличение на раждаемостта, подкрепяне и поддръжка на родителите.

По данни на вносителите през последните няколко години в община Златоград са родени приблизително от 15 до 20 първородни деца, от 8 до 12 са второ родени и едно трето родено дете. Хората, които ще имат право на тази помощ, ще бъдат приблизително към 30 - 35 на година, като нужната сума е към 45 000 лв. годишно, написа Българска телеграфна агенция.

„ Средствата ще бъдат обезпечени от запаса за заплащане на предпочитани разноски към бюджета, който е признат от Общинския съвет ", посочи още Емилия Кръстева.

Предстои да бъде импортирано и предложение и за изменение на Наредбата за локалните такси и цени на услуги, като се включи, че фамилии с второ новородено дете ще заплащат 50% по-ниски локални такси до навършване на детето на 18 години, а с трето дете – ще бъдат напълно освободени от локалните такси.

Предстои препоръчаният нов устав да бъде подложен на публично разискване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР