Девет депутати са под карантина от днес.Към вчерашните народни представили

...
Девет депутати са под карантина от днес.Към вчерашните народни представили
Коментари Харесай

Анна Александрова от ГЕРБ е деветият депутат под карантина

Девет депутати са под карантина от през днешния ден.

Към вчерашните национални показали се е включила Анна Александрова от ГЕРБ, заяви председателстващият съвещанието на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Карантинирани още са: Венцислава Любенова от Политическа партия, Десислава Атанасова и Десислава Танева от ГЕРБ, Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи, Пламен Абровски от Има Такъв Народ, Калоян Икономов от Политическа партия, Никола Минчев от Политическа партия, Христо Иванов от Демократична България.

Всички те са под карантина поради контакт със инфектиран с ковид. Карантинирането на депутатите потегли от ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, за който стана ясно, че се е почувствал зле след КСНС.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му също са под карантина. Те са контактни на ръководителя на Народно събрание, който даде позитивна проба за COVID-19.

Под карантина в действителност са и всички участници в КСНС, в това число и президентът Румен Радев и част от екипа му.

Гласуването на точките протича по-бавно, защото депутатите се включват онлайн, с цел да кажат вота си. Вигенин заяви още, че на Народното събрание е показан лист с завършилите финансови одити на годишните доклади на сдруженията за 2021г, които се дават на Комисията по бюджет и финанси, които също са оповестени на страницата на Сметната палата.

Заседанието през днешния ден включва чуване на министъра на труда и обществената политика по отношение на преизчисляването на пенсиите, аргументите, заради които има пенсионери, които са ощетени от това и по какъв начин ще бъдат обезщетени възрастните хора, които получиха понижаване на приходите си по отношение на последните месеци на 2021 година, поискано от някогашния обществен министър Деница Сачева от ГЕРБ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР