* Детско-юношеската школа на ФК Левски-Раковски се сдоби с терен,

...
* Детско-юношеската школа на ФК Левски-Раковски се сдоби с терен,
Коментари Харесай

Българчета по стъпките на Роналдо и Меси

* Детско-юношеската школа на ФК " Левски-Раковски " се снабди с терен, какъвто имат единствено Байерн Мюнхен и Реал Мадрид * Да качим децата на раменете си, с цел да се повдигнат повече от нас, споделя Станислав Ангелов-Пелето
Възможно ли е България да отгледа международни футболни звезди като Роналдо и Меси?

Да, ние имаме извънредно надарени деца, само че би трябвало да им създадем условия, които да ги стимулират, да ги нахъсят за усилени тренировки, да им покажем сполучливи образци и в последна сметка да повярват, че фантазията им да влязат в листата на звездните футболисти е изцяло изпълнима.

В това има вяра шефът на Детско-юношеската школа на ФК " Левски-Раковски " Станислав Ангелов. Звездата на " Левски ", прочут с прозвището Пелето, е приел за своя задача да отгледа бъдещите ни спортни митове. Той е три пъти първенец на България, четирикратен притежател на Купата на страната, повторен притежател на Суперкупата и титуляр в мощния тим на Станимир Стоилов, който доближава до четвъртфинал в шампионата за Купата на УЕФА и до присъединяване в груповата фаза на Шампионска лига. Капитан и водач на последния тим на „ Левски “, който се конкурираше за първото място в българското състезание.

И е живият образец за триумф за 300 деца, които упражняват в школата на ФК " Левски-Раковски ".

" Можех да остана да пребивавам в чужбина, само че избрах да се отдам на развиването на българските гении и превръщането на " Левски-Раковски " в клуб по западноевропейски пример ", споделя първенецът.

Но освен това. Не толкоз от дълго време бе времето, когато базата на софийската улица " Балша " бе потънала в шубраци и дупки, съблекалните бяха в мизерно положение и само сърцатите треньори даваха тласък на малчуганите да вървят на тренировки.

Сега дребните левскарчета към този момент имат терен, какъвто няма другаде в България. Той е най-модерният за детско-юношески футбол освен на Балканите, само че и в Източна Европа.  Представлява хибрид сред естествена и изкуствена настилка - здрава, само че щадяща краката на младите гении. Усещането е за 100% естествена трева и постоянна мека повърхнина с по-добро сцепление поради по-силното взаимоотношение с повърхността на обувките.



Подобен вид стадиони към момента се употребяват единствено за мъжки футбол, тъй като са скъпи. Единствено " Байерн " Мюнхен и " Реал " Мадрид са ги въвели и в академиите си.

„ Изграждането на това комплицирано и високотехнологично оборудване продължи повече от година и половина. В плана са вложени над 2 млн. лв.. Това е най-хубавото за образованието на бъдещите футболисти. Ако желаеме високи резултати, трябват съществени вложения в базата и в подготовката на децата.

Мисията на школата и на ФК " Левски-Раковски " е да сътвори най-хубавите вероятни условия за развиването на младите футболни гении. Моя персонална идея е да превърнем тази школа в най-хубавото място за създаване и образование на професионални футболисти, играчи и водачи.

Отговорни сме пред децата на България и сме длъжни да им дадем късмет да имат повече и по-добри благоприятни условия за избор. Нашият път е спортът и ние сме отворени за всички съидейници, сътрудници, почитатели и организации, които са подготвени да вървят дружно с нас по този път.

Вярваме, че спортът ни сплотява и сме решени да продължим да работим за това дълготрайно “, сподели шефът на школата Станислав Ангелов.

Големите футболни митове Добромир Жечев и Георги Цветков прерязаха лентата дружно с млади гении на детско-юношеската школа на ФК " Левски-Раковски ".



Събитието събра повече от 200 посетители - сътрудници, другари и съидейници, ангажирани с развиването на футбола и детско-юношеския спорт в страната.

Специален посетител бе Негово Превъзходителство  Кристоф Айххорн, дипломат на Федерална република Германия в България. Водещ бе Димитър Павлов, а измежду гостите бяха Вили Вуцов, синовете му Светослав и Петър, Тити Папазов, треньорът на " Хебър " Ники Митов, Елин Топузаков,  ген. Васко Василев,  Петър Михнев, някогашни и сегашни служители на реда.

Поздравителен адрес бе прочетен от името на Министерство на вътрешните работи министъра Бойко Рашков, чието ведомство е притежател въз основата. Специално отличие за заслуги в развиването на детско-юношеския спорт в България бе връчено и от Министерството на младежта и спорта.

А огромната изненада към Пелето бе видео послание на Христо Стоичков от Маями, в което той похвали напъните на своя някогашен ученик в националния и му пожела триумфи в попрището.

Германският дипломат Кристоф Айххорн стартира речта си на български: " Ще употребявам няколко епитета за терена: добър, готин, страховит, ултраяк ", сподели посланик номер 1 на Берлин.

" Не можех да пропусна събитие, в което основен воин е футболист, играл в Бундестима /б. ред. Пелето е играл в немския „ Енерги “ Котбус, където записва 57 мача в Първа Бундеслига, има 31 мача във Втора Бундеслига и 4 дуела за Купата на Германия/. Оценявам това, което е направено, тъй като като дете упражнявах в едно баварско село. Много рани претърпях поради игрището “, сподели посланикът.

" Трябва деликатно да следим футболните гении, които се приготвят тук, тъй като е допустимо да ни изненадат, както се случи на Световното по футбол в Съединени американски щати през 1994 година ", добави още той.



А след това облече фланелка на Бундестима, с цел да взе участие в размяната на дузпи сред отбора на школата и тима на гостите и родителите на децата.

От началото на тази година новият хибриден терен на ДЮШ " Левски-Раковски " бе хазаин на повече от 80 срещи на разнообразни детски и младежки възрастови групи. Играят се и мачове на мъжки тимове, а до края на годината стадионът ще посрещне още близо 200 дуела.

" Когато реализираме триумф в живота, би трябвало да се наведем, да качим децата на раменете си и да им помогнем да се повдигнат повече от нас ", показа философията си Станислав Ангелов.

Подкрепа, схващане, усмивки и съдружничество – ситуацията в клуба е като в едно семейство, с цел да могат младите футболисти изцяло да се разпрострат. Отборите вървят на занимания дружно, провеждат събития, оказват помощ си непрестанно, дружно вземат решение всеки проблем - и на терена, и отвън него.

На децата се дава доста, само че и доста се изисква от тях. Защото би трябвало да се научат от дребни, че не можеш да успееш, в случай че не се раздаваш непрекъснато на 100%.

А шефът на школата Станислав Ангелов, който е почнал юношеската си кариера в школата на ДФС „ Левски-Спартак “ на стадион „ Раковски “, е образец за това.

" Не инцидентно ме назовават Пелето. 20 години вдишвам футболен въздух ", споделя той.

Не инцидентно и девизът на клуба гласи: „ Мечтите стават действителност на работливите “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР