Детският радиохор изнесе протестен концерт пред сградата на БНР. Причината

...
Детският радиохор изнесе протестен концерт пред сградата на БНР. Причината
Коментари Харесай

Протест на Детския радиохор пред сградата на БНР

Детският радиохор изнесе протестен концерт пред постройката на БНР. Причината за недоволството им е отстраняването на диригента Венеция Караманова. Протестиращите упорстват тя да бъде диригент на радиохора още две години, макар, че е навършила пенсионна възраст, оповестява БНР.

След извършен конкурс при започване на 2018 година за диригент на хора бе назначена Теодора Димитрова, а управлението на БНР предлага на Венеция Караманова да бъде почетен диригент на Детския хор и да приготви няколко концерта през новия сезон. Тя не приема предлагането. Генералният шеф Александър Велев декларира след извършен диалог с Венеция Караманова, че тя е приела изискванията на новия контракт, след което не го е подписала.

Родители, които доведоха децата си пред постройката на Националното радио, обявиха че поддържат госпожа Караманова.

„ Преходът сред Венеция Караманова и Теодора Димитрова е обезпечен “, твърди доцент Момчил Георгиев от Управителния съвет на Българското национално радио.

„ Хорът си има нов диригент. Старият диригент е поканен да взе участие в прехода сред остарялото време и новото време, което чака хора. Подготвя се 60-годишнината. Не се нарушават креативните процеси “, посочи той.

Директорът на дирекция “Музикална къща “ към БНР Теодосий Спасов е отчаян от държанието на Венеция Караманова: “Бях се предоверил, бях оставил нещата да се състоят по този начин, както тя желае. За страдание тя не ми даде отговор дали ще одобри моето предложение “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР