Децата на загиналия в зверска катастрофа журналист Милен Цветков обжалват

...
Децата на загиналия в зверска катастрофа журналист Милен Цветков обжалват
Коментари Харесай

Недоволството расте: Децата на Милен Цветков обжалват присъдата на убиеца му

Децата на починалия в зверска злополука публицист Милен Цветков апелират присъдата му, оповестиха за Телеграф от Софийския градски съд.

Всички страни по делото против Кристиан Николов, който опустоши с джипа си колата на Милен Цветков, не са удовлетворени от присъдата му – 9 години затвор. На 10-и март прокурорът е внесъл митинг. Въззивни тъжби са подали частните обвинители Боян Цветков- наследник на Милен и майка му Ивета Гоцова, както и дъщерята на журналиста Калина Цветкова. Жалба против присъдата подаде и наказаният Кристиан Николов.

Две години след гибелта на журналиста, който почина точно на Великден на 19 април 2020 година, делото против водача Кристиан Николов още не е стигнал до втора инстанция Софийския апелативен съд. На четвърти март тази година Софийският градски съд призна за отговорен Николов в непредумишлено ликвидиране на Цветков при злополуката породена от него, и го осъди на 9 години затвор и лишаване на шофьорската брошура за 10 години. Прокуратурата и частните обвинители упорстваха, че има предумисъл, защото в кръвта на младежа бяха открити три типа опиати. Той опустоши колата на Милен Цветков на червен светофар със 100 километра в час.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР