Деца се пребиват от яд и ревност, а после качват

...
Деца се пребиват от яд и ревност, а после качват
Коментари Харесай

Шок в България! Деца се пребиват от яд и ревност заради социалните мрежи

Деца се пребиват от гняв и ревнивост, а след това качват клипове с униженията в обществените мрежи. Целта им е да натрупат колкото се може повече лайкове.

Официално се работи по 10 случая на експанзия сред хлапета, споделили от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “, само че импровизирано инспектори от Детска педагогическа стая разкриха, че броят им е пет пъти повече.

„ Близо 90% от насилието сред малолетни се взема решение отвън полицията. Част от фамилиите се съдят по цивилен път. Законът у нас е много демократичен и стар за такова закононарушение.

Затова и в съвсем всички случаи децата агресори остават ненаказани. Другият проблем е, че на процедура децата не могат да носят наказателна отговорност “, споделиха детски психолози.

Последният случай на нечовечен побой се разигра преди няколко дни в парка на Сливница. Няколко девойки безусловно смляха по-малка госпожица поради момче. След това качиха всичко в Инстаграм и даже заплашваха майката на жертвата си, че ще я заколят. Преди това пък в столичен мол голяма група хлапета се гаври с тийнейджърка и даже излъчваха онлайн в обществените мрежи.

„ Момчетата са по-агресивни от девойките. Те атакуват главно по две аргументи – ревнивост поради гаджета, в случай че някой ги приближи или предложения на кафе, и за пари и превъзходство. Докато при девойките аргументите са най-често гняв, че са отхвърлени, и с цел да натрупат лайкове “, обясниха инспектори от Детска педагогическа стая.

По думите им децата, които търсят отплата и раздават крошета, постоянно атакуват в групи от минимум трима-четирима, а нароченият е самичък. Освен това водят и зяпачи, които снимат гаврите и ги излъчват. Според психолози девойките се съсредоточавали най-много върху косите и лицата на жертвите. Там нанасяли ударите.

Момчетата пък се правели на каратисти и употребявали повече ритници. Интересното съгласно психолози е, че се целили главно в корема и гръдния панер, защото считали, че центърът на тялото е най-уязвимата точка в човешкия организъм. Така считали, че подчиняват жертвата си.

В Движение за права и свободи са регистрирани и няколко брутални случаи на побои, нанесени от деца с претекст – ненавист на расова основа. Жертвите са чужденци или роми, които малолетните употребявали за боксови круши, защото им било ясно, че няма да се оплачат в полицията. Все по-често има и случаи на изненадващи набези, описаха криминалисти.

Така да вземем за пример преди няколко месеца в един от най-големите молове в София момчета, които упражняват бойни изкуства, пребили човек и избягали. След няколко часа обаче били задържани. Обясненията им сочели, че практикуват уменията си на непознати.

Наказанията, планувани за малолетни в Наказателния кодекс, плануват, че те могат да получават само възпитателни ограничения, с изключение на в случаите на ликвидиране или нанасяне на тежка телесна щета.

Най-разпространеното наказване е водене на доклад в Движение за права и свободи, което значи един път на седмица или на месец да се подписват при инспектора.

След това информация се изпраща към съответната община, към която се води детето по непрекъснат адрес и казусът му се разисква на комисия. Там ограниченията обаче са никакви, стана ясно и след случая от Бобошево, при който група хулигани биха момченце с бич пред очите на десетки хлапета за наставление.

Кикбоксьори помляха чужд в мол

Две момчета, упражнявали кикбокс, бяха хванати, откакто безусловно помляха чужд мъж в мол в София. Случаят е отпреди няколко месеца, само че не му е дадена публичност, защото причинителите са малолетни.

Все още тече и следствието против тях, а казусът се следи от Софийската районна прокуратура. Те се разхождали в мола и забелязали човек, който оглежда артикули в един от магазините. Без никаква причина, без никакво предизвестие му се нахвърлили и почнали да нанасят удари.

След това избягали, само че били хванати. Има още няколко случая на ултраси, които търсели мургави жертви по улиците и ги нападали даже без да им обяснят за какво.

В деня, когато навършили 18 година: Поркани ултраси потрошиха французи

Четирима пияни ултраси пребиха група французи и българка на пъпа на София преди няколко седмици. Дръзкото посягане се разиграло през нощта на бул. „ Васил Левски “ против математическата гимназия.

По улицата вървели солидно почерпените ултраси. В хода на следствието се открило, че преди този момент те чествали пълнолетието на един от приятелите си в механа в региона. Изпили даже наличното вино, след което тръгнали да се прибират.

По булеварда обаче засекли група французи и българка, която им превеждала. Момчетата непосредствено почнали да я псуват и да й крещят: „ С тея ли ще спиш за пари “ и почнали багра. Един от французите след нападението бил със спукана глава и шефове, които му правили в „ Пирогов “. Незабавно криминалистите от 5-о РПУ почнали работа и арестували нападателните ултраси. Делото против тях към момента не е почнало.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР