Детронираното кралско семейство на Италия промени династичните правила, за да

...
Детронираното кралско семейство на Италия промени династичните правила, за да
Коментари Харесай

Бившето кралско семейство на Италия за първи път ще има наследник жена

Детронираното кралско семейство на Италия промени династичните правила, с цел да може жена да става престолонаследник, заяви ДПА.

Виктор Емануил, наследник на последния управлявал в Италия крал от Савойската династия Умберто Втори, и неговият правоприемник Емануил Филиберто оповестиха промяната във в. "Кориере каузи сера ".

От нея ще се облагодетелства дъщерята на Емануил Филиберто - Витория, която е на 16 година и получи купата принцеса на Кариняно и маркиза на Иврея.

"Това бе премислено решение, което не е подбудено от избрани условия или незабавни събития ", сподели пред вестника Виктор Емануил, който е на 82 години.

"Обществото върви към тъждество сред половете и преобладаващата част от кралските дворове поеха в тази посока ", се чете още в изданието.

Италия е ръководена от Савойската династия от обединяването си през 1861 година до 1946 година, когато след референдум е провъзгласена за република. Наследниците на престола са изпратени в заточение до 2002 година, когато законът е изменен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР