Детоксикацията на тялото не е просто нова мода в здравословното

...
Детоксикацията на тялото не е просто нова мода в здравословното
Коментари Харесай

Храните с най-силен прочистващ ефект

Детоксикацията на тялото не е просто нова мода в здравословното хранене, а нужда, наложена от потребността да се освободи организма ни от всевъзможни отрови, които се натрупат в ежедневния банкет на храни, не всички със здравословно наличие.

Добрият детокс може да бъде освен елементарен, само че и апетитен, в случай че се направи посредством храна. Тя може да задейства чревния тракт да усъвършенства своята интензивност, а черният дроб и бъбреците да изхвърлят токсините, насъбрани в тъканите, органите и кръвоносната система.

Има храни, които са съвършен детоксикатор. Ако се включат в дневното меню, те ще подкрепят работата на дебелото черво и ще засилят интензивността на вътрешните органи. Ето храните с най-силен прочистващ резултат.

Артишок

Този зарзават е подобаващ за работата на черния дроб и бъбреците. Цинаринът, който съдържа, е най-хубавият почистващ сътрудник в природата. Фибрите пък подкрепят работата на дебелото черво, а минималното количество калории го прави подобаващ и за хора с проблем с тежестта. Най-здравословният метод за консумация е подготвен на пара. Може да се употребява и като добавка към салати и разнообразни типове паста.

Зеленолистни зеленчуци

 Зеленолистните зеленчуци имат прочистващ резултат

Повечето от тези храни са алкализиращи. Те прочистват кръвта, защото съдържат доста хлорофил. Руколата, зелето, алабашът, спанакът са все представители на зеленолистните, които е уместно да се прибавят към салатите, плодовите и зеленчуковите смутита.

Лимон

Полезните свойства на този цитрус са многочислени и добре познати. Всички са осведомени с този плод като източник на витамин С, само че той съдържа и алкализиращи субстанции, които подкрепят извеждането на токсичните натрупвания отвън тялото. Чашата топла вода с лимон всяка заран е отлично начало на деня, което освен хидратира тялото, само че и подтиква работата на стомашно-чревния тракт.

Куркума

 Прочистване с храни

Аюрведа употребява тази фалшификация като детоксикатор на черния дроб. Куркуминът в нея преработва отровите и пази органа от възпаления. Най-добре да се употребява като добавка към разнообразни ястия - ориз, яйца или паста.

Ядките и семената

Ореховите, бадемовите, кедровите ядки, както и фъстъчените, на чията и конопа съдържат омега-3 мастни киселини, които пазят от оксидативния стрес, породен от свободните радикали. Витамин Е и антиоксидантите са също благонадежден асистент в прочистването на тялото от токсични натрупвания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР