Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло,

...
Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло,
Коментари Харесай

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло

Детокс на кръвоносните съдове, червата и черния дроб с цвекло, споделиха експерти. В древността лечителите са наричали цвеклото сок на живота. Все още се счита за един от най-хубавите пречистващи артикули за нашето тяло. Нека разберем по какъв начин най-добре да прочистим съдовата система, черния дроб и храносмилателния тракт благодарение на разнообразни артикули въз основата на цвекло.

То съдържа голямо количество потребни микроелементи, които насищат тялото. Освен това е богато на диетични фибри, които въздействат позитивно на органите и кръвотворната система, както и на храносмилателния тракт, и освобождават черния дроб от отрови.

Детоксикацията на съдовата система благодарение на цвекло се употребява за профилактика на разнообразни болести на вътрешните органи.

Какво е потребно в цвеклото?

витамини, желязо – възстановява състава на кръвта; пектини – пречистват от неприятния холестерол, възвръщат еластичността на кръвоносните съдове, борят се с гнилостните бактерии; бетаин – усъвършенства метаболизма, блокира образуването на тумори; магнезий – намалява кръвното налягане, оказва помощ на нервната система; фибри – предотвратява задържането на изпражненията, отстрани патогените; органични киселини – форсират перисталтиката и храносмилането.

Детокс на съдовете с цвекло

За пречистване на съдовете се употребяват инфузии, сокове и салати. Пригответе тинктурата по следния метод. Залейте 1 кг цвекло с три литра. вода, прибавете пресни билки (коприва или млад хрян). Сменяйте зелените подправки всекидневно, с цел да предотвратите ферментацията. Пийте 3-4 пъти дневно, в продължение на месец.

Друга рецепта за смес от цвекло. Сурово цвекло – 45 г почистено, смесете го с боровинки – 20 г, залейте с хладка вода, оставете за два часа, прецедете, прибавете мед. Приемайте 30 минути преди хранене.

За да извършите сок, смилате цвеклото и го изстискайте през марля или използвайте сокоизстисквачка. Цикълът на сокотерапията е половин месец, през който би трябвало да пиете 100 г сок. Ако се почувствате зле, би трябвало да спрете приема на сока. За да неутрализирате агресивното влияние на пресния зеленчуков сок върху лигавицата на стомаха, можете да добавите сокове от други зеленчуци и плодове: от краставици, моркови, череши, ябълки и други

За да приготвите пречистваща детоксикираща салата за кръвоносните съдове и червата, нарежете сурово цвекло, моркови и репички. Комбинирайте всичко, прибавете растително масло. Яжте тази салата всеки ден в продължение на 1-2 седмици, след което наложително би трябвало да си вземете отмора.

Пречистване на червата с цвекло

За да премахнете солите и токсините, яжте варено цвекло всеки ден, да вземем за пример като част от салати. Отварата от цвекло ще помогне за ускорение и възстановяване на резултата от детоксикацията. Обелете и нарежете едно огромно цвекло. Залейте масата с литър хладка вода и оставете да ври 20 минути, по-късно охладете и настоявайте за час и половина. Прецедете и пийте по 1/3 чаша, два пъти на ден, в продължение на един месец.

Към кашата от цвекло, останала след сокоизстисквачката, можете да добавите малко мед и да я навиете на дребни топки с размер на фасул. Вземете топките в супена лъжица и поглъщайте без дъвчене, половин час преди хранене. Топките от алено цвекло могат да се съхраняват на студено място, в продължение на 2 седмици.

Ако предходните предписания не са подобаващи, пригответе такава напитка за пречистване на червата. Обелете и нарежете две междинни глави цвекло, налейте един и половина литра вода, прибавете лимонен сок и зелен розмарин. Престоява на студено място за един ден, прецежда се и се пие по половин чаша, един път на ден. Пийте две седмици.

Прочистване на черния дроб с цвекло

За детоксикация на черния дроб се употребява цвекло с кефир. Това е дейно, само че много нападателно пречистване, използвайте го единствено при безспорна липса на противопоказания.

През деня би трябвало да ядете кг варено цвекло. След известно време пийте кефир, не повече от литър дневно. Не би трябвало да пиете цвеклото дружно с кефира. Разделете всичко на пет или шест порции и консумирайте отмерено денем, пийте чиста вода до един и половина литра.

Противопоказания за детокс от цвекло

диабет; уролитни процеси; хронични бъбречни патологии; гастрит и язви в стадиите на обостряне.

Курсът за детоксикация въз основата на цвекло оказва помощ за възобновяване на чревната микрофлора, употребява се като профилактика на мъжки болести, затлъстяване, усъвършенства уринирането, понижава възпалението и има аналгетичен резултат.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР