детегледачката, обвинена в малтретиране на малко момиченце във Варна, се

...
детегледачката, обвинена в малтретиране на малко момиченце във Варна, се
Коментари Харесай

Детегледачката, обвинена в тормоз над момиченце: Аз съм последният човек, който би наранил дете!

детегледачката, упрекната в малтретиране на малко момиченце във Варна, се свърза с кореспондент на Varna24.bg , с цел да изрази голямото си отвращение от изнесената информация, че дамата, наета от нея, е способна да нарани дете. Впоследствие към медията ни се обърна и самата детегледачка, която пожела да опише и своята позиция за случилото се.

" Това е най-милият и непретенциозен човек, който познавам. Тя не е урод, за какъвто беше показана. След напрежението, който претърпя поради несправедливите обвинявания, дамата припадна в ръцете ми. Не стопира да плаче след случилото се. Тази жена се грижи сама за детето си. Тя е принудена да работи на няколко места, с цел да се оправя и да може да му обезпечи едно обикновено битие. Затова е приела да гледа почасово дребното момиченце, а след контрактуваното време да идва да гледа и внукът ми. Получи се обаче по този начин, че тя беше третирана като слугиня, която би трябвало да е на повикване когато и да е и да бъде напълно разполагаем, без значение, че това обърква проектите на друго семейство. Моят внук, който мъчно приема нови хора, се вкопчи в нея на втория ден и не искаше да я пусне, тъй като тя има невероятен подход и такт към децата. Всичко се свежда до това, че въпросното младо семейство я е наело в един миг с сделката за несъмнено време, в което тя да се грижи за детето им, а след това усилва часовете й на престой, само че не и заплащането. Нарастват обаче претенциите и отговорностите - да гледа и другото дете на 4 годинки, когато то не е на детска градина, да почиства дома им. Когато тя повдига въпроса за това, че не и се заплаща за увеличеното работно време и спомагателните задължения, става неуместна и нежелана. Може ли да се водят пазарлъци за това дали би трябвало да се заплаща на детегледачката, до момента в който детето спи? Жената не е имала ключ от вкъщи на фамилията в продължение на месец и четири часа е обикаляла на открито с детето и даже до тоалетна не е имало къде да отиде. Това не е ли унизително и обидно? Заставам на 100 % зад тази жена и считам, че е почтена ", показа Женя Димчева. 

Припомняме, че след обявата в медията ни даже дирекция " Закрила на детето " се самосезира, с цел да ревизира случая.

Ето какво описа за Varna24.bg и самата Красимира Димитрова, като пожела да не застава в лице с камерата ни, с цел да не основава терзания на детето си:

" Отричам тези обвинявания. Аз съм последният човек, който би наранил дете. Всичко, което се случи си има предистория. Семейството се свърза с мен и ме поканиха да виждам детенцето. Преди мен е имало други две детегледачки, които не са съумели за две седмици да се приближат до детето, тъй като то има доста мощна връзка с майката и не приема непознати хора. Плачело е непрекъснато и не е допускало никой до себе си. В един миг аз съм към този момент третата детегледачка. Жената, която е била преди мен е споделила, че детето не е социализирано и това било по виновност на майката. Момиченцето беше на годинка и един месец и не се беше разделяло с майка си. Започнахме да се виждаме почасово, с цел да привикне детето последователно. Имахме прогрес още първата седмица, започнахме да излизаме с детето на открито. Когато обаче се приберем вкъщи, детето стартира да плаче. Дори, когато е трябвало да го гледа татко му е плачело по три часа. Преди да се появя майката е получавала храна от ВИП кухня, аз предложих да вземаме храна от естествената кухня и всеки ден ходехме с детенцето за храната. Навън успявах да го нахраня, като го сложа на някоя люлка. Проблемите започваха щом се приберем и се опитам да го сложа в столчето, с цел да го нахраня. То стартира да реве, да си мята главата, да буйства с ръчичките си. Явно беше привикнала да я храни единствено майка й. Така се случи няколко пъти да се одраска по бузките. 

Всеки път ми се поставяше изискване да върна детето преди да е заспало на обяд. Знаете, че всяко малко дете заспива, когато излезе на въздух, само че аз трябваше да върна детето будно в уречения час. Проблем огромен се оказа, че сме изгубили доста скъп биберон... Бурканчетата трябваше да са прецизно подредени по цветове. Говорим за една взискателна и претенциозна майка. Аз обаче си възнамерявам и оценявам времето. Във въпросния ден ми се обади, че ще закъснее, без да се съобрази с моите задължения и проекти. Тя знаеше, че имам стихотворец ангажимент. Какво ще върша в свободното си време в последна сметка е моя персонална работа. Впоследствие се оказа, че желаят да съм разполагаем, когато пожелаят. Два, три дни в седмицата, в случай че се постанова и вечер. Но нещата се променяха съгласно обстановката и решенията на майката. Момичето очевидно искаше човек на непрекъснато разположение. След месец работа с детето им ме поканиха на вечеря и ми предложиха да работя при тях на цялостен работен ден против 700 лева заплата. Аз одобрих. При изискване, че са ме наели дълготрайно, смятате ли, че бих могла да направя сходно нещо и да нараня детето? Нещата се трансформираха, когато усилиха времето, в което желаеха да оставам с един час, само че не усилиха заплащането. При тези условия аз към този момент не можех да извършвам поетите ангажименти към другото семейство. 

При последния случай обясних на майката какво се е случило. Говорихме към 15 минути и аз си потеглих, без тя да каже нещо, от което да схвана какво ще последва. След към час ми се обади и сподели, че желае да й върна ключа и завършваме взаимоотношенията си. След това последваха обиди и ултиматуми, в случай че я видя да минавам на другия тротоар и, че щели да ме съдят. Нямам от какво да се тормозя, знам че рано или късно всеки дава отговор за постъпките си ", показа Красимира Димитрова.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР