Дете от Пазарджик се размина на косъм със смъртта. Своевременната

...
Дете от Пазарджик се размина на косъм със смъртта. Своевременната
Коментари Харесай

Отровен салам едва не уби десетокласник!

Дете от Пазарджик се размина на косъм със гибелта. Своевременната реакция на родителите му и екипите на Спешна помощ избавили живота му.

Десетокласникът решил да хапне преди учебно заведение. Момчето си направило сандвич със колбас, в който забелязал синкава точка. Той не ѝ обърнал внимание и изял обяда си.

Минути по-късно момчето се почувствало зле, главата му почнала да се мае и придвижванията му се забавили. Той незабавно позвънил на родителите си и със сетни сили съумял да им заяви за положението си. Те, от своя страна, незабавно позвънили на 112, откъдето изпратили екип на Спешна помощ. Момчето е откарано в болничното заведение в извънредно тежко положение - с подути клепачи и уста и постепенно добиваща лилави оттенъци кожа.

Медиците в интензивното поделение открили, че момчето е получило тежък алергичен потрес. За благополучие, бързото идване на екипа е помогнало да не се стигне до съдбовен край. Състоянието на момчето е нормализирано.

Според експертите най-вероятната причина за острата реакция на организма му е тип химическа багра или консервант, прибавен в колбаса.

 Колбаси

Родителите са дали остатъка от изделието за проучване в локалната Областна дирекция по сигурност и надзор на храните. За страдание те са изхвърлили опаковката му, на която са разказани наличието и периода на валидност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР