Десният бразилски президент Жаир Болсонару и левият бивш президент Луис

...
Десният бразилски президент Жаир Болсонару и левият бивш президент Луис
Коментари Харесай

Разгорещен дебат преди балотажа в Бразилия

Десният бразилски президент Жаир Болсонару и левият някогашен президент Луис Инасио Лула да Силва се нахвърлиха взаимно върху служебните си досиета в неделя в първия спор от втория тур на изборите в Бразилия, заяви " Ройтерс ".

Отразявайки гневно поляризирана конкуренция, която значително е лишена от политически диспути, двамата претенденти постоянно отстъпваха на персонални нападки по време на двучасов спор по TV Bandeirantes.

Лула сподели, че половината от 680 000 смъртни случая, породени от пандемията COVID-19 в Бразилия, биха могли да бъдат избегнати, в случай че не бяха забавянията в закупуването на ваксини от държавното управление на Болсонару, което сведе до най-малко тежестта на вируса и прокара недоказани лекувания.

По-късно Болсонару предприе атака и обвини Лула за корупционни кавги през 14-те години, през които неговата Работническа партия ръководи Бразилия. Голямо следствие за корупция арестува десетки бизнес водачи и политици, в това число Лула, който прекара известно време в пандиза по присъда за рушвет, която по-късно беше анулирана от Върховния съд на Бразилия.

Припомняме, че Лула завоюва 48% от гласовете на първия тур на изборите на 2 октомври против 43% за Болсонару, чието ненадейно мощно показване сложи началото на конкурентен балотаж на 30 октомври.

В разгорещена акция за продобиване на изменящи се гласове и двамата кандидати засилиха реториката си и насочиха жестоки персонални нападки в телевизионни реклами.

Кампанията на Болсонаро разчиташе дебатът в неделя да помогне за понижаване на разликата с Лула, който към момента има преднина от към 5 процентни пункта, въз основа на изследвания на социологическата компания Datafolha.

Нито един от кандидатите не даде детайлности в дебата по какъв начин ще съберат парите за разширение на по-щедра обществена стратегия, което и двамата дадоха обещание да създадат, без да нарушават федералните бюджетни правила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР