Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров излизат утре от

...
Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров излизат утре от
Коментари Харесай

​Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров излизат утре от ареста

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров излизат на следващия ден от ареста. Условието обаче е Министерството на правораздаването да обезпечи гривни за мониторинг, каквито обаче сега настоящи няма.

 © БГНЕС
В определението си арбитър Иво Хинов, който за трети път постановява освобождението на тримата, записа, че те може да изоставен ареста, само че домашният им арест би трябвало да се управлява с гривни. Според адвокати още от 2016 година такава опция в закона има. Практически обаче такава система няма построена.

В същото време прокуратурата стачкува освобождението на тримата подсъдими за рушвет. От обвиняването в началото са поискали спецапелативният съд да спре действието, което поражда определението за освобождение. Снощи, в 17.00 часа, обаче от спецпрокуратурата са изтеглили специфичното си искане за прекъсване.

Така, в случай че Министерство на правосъдието откри гривни за надзор на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, те ще излязат на следващия ден от ареста в 12.00 на обяд. Не е ясно какво ще се случи, в случай че такива механически средства не бъдат открити, тъй като в определението на съда ясно е посочено, че домашният им арест би трябвало да се извършва освен това изискване.
 Съдът пусна под домакински арест Десислава Иванчева Съдът пусна под домакински арест Десислава Иванчева
Тримата обвинени по делото "Иванчева " могат да посрещнат празниците вкъщи. Днес Специализираният углавен съд за трети път пусна под домакински арес...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР