Деси ВЕЛЕВАВаканция 2022 г. идва с хиляди възможности срещу хиляди

...
Деси ВЕЛЕВАВаканция 2022 г. идва с хиляди възможности срещу хиляди
Коментари Харесай

Ваканция 2022 - хиляди за хиляди

Деси ВЕЛЕВА

Ваканция 2022 година идва с хиляди благоприятни условия против хиляди левове. След две лета задръжки школи, образователни центрове и всевъзможни обединения за проведени детски занимания се отприщиха и необятно се популяризират. Само пари да имаш.
Наличието на толкоз доста платени благоприятни условия за запълване на лятната почивка приказва единствено за едно - бабите и дядовците напълно не са единствен метод за обезпечаване на грижа. Селските баби или са на изгубване, или работят, или нямат сили да се грижат през трите идващи месеца за все по-буйните внучета. Или пък самите внучета търсят повече страсти и завършения на разнородни места и не им се стои единствено на село.

---

Повечето летни занимални са предопределени за деца от 7 до 12-13 години, защото се допуска, че по-малките вървят на детска градина, а по-големите се гледат сами. Именно учениците от началното учебно заведение са значителната грижа на родителите за дългите и топли дни през лятото.
Най-евтината занималня в София е към 100 лв. за пет дни, само че за тази цена записването би трябвало да стане много по-рано, сподели инспекция на ДУМА. Такива се оферират нормално по кварталите и нямат богата дневна стратегия. Най-често за децата са планувани игри в непосредствен парк и малко образователни занимания в топлите следобеди, съпроводени с четене.
Ако обаче занималнята е с искания за повече и разнородни действия и е кръстена " Лятно учебно заведение ", ценовата й категория внезапно се подвига. Най-често сумата се върти към 300 лв. за пет дни, като организацията е целодневна и включва храна. В дневната стратегия може да влиза време за образователна самоподготовка, час по британски, часове за креативна изява на учениците и всякакви странни формулировки за плануваните часове.

Има и още една ценова зона, която е единствено за избрана категория фамилии и местата са много лимитирани. Става въпрос за скъпи частни учебни заведения, които обезпечават не просто контрол над играещите възпитаници, а действително образование, най-често със съществени занимания по непознат език. Цената в подобен жанр институции доближава до 650 лв. за пет дни или 4000 лв. за 8 седмици.
Макар и рядко, държавни и общински институции също провеждат летни стратегии за децата. Те са изключително известни и местата в тях бързо се запълват. Регионалният исторически музей на София по традиция събира възпитаници от 7 до 12 години, само че единствено през юни. " Лято в музея " коства 150 лв. за 5 дни за 6 часа дневно.
Много мечтано е и лятното учебно заведение на столичния зоопарк, само че през последните две години то се организираше единствено онлайн. За това лято към момента няма вести за програмата му.
Лятната ваканционна активност на Двореца на децата стартира от 6 юни и приключва на 2 септември, само че е за по-ограничена възрастова група - от 6 до 10 години. Тя включва образование, образователни и работни материали, спортни уреди и принадлежности, две пакетирани закуски и минерална вода.
Бонус за всички занимални е един ден разходка из града или в природата, само че не всички го оферират.

Ден в природата е вид на по този начин наречените градски лагери. Децата могат да бъдат записани както за по-дълъг интервал, по този начин и за един ден. Те катерят планини, разхождат се в гора или се занимават със скаутски образования. Учениците се развеждат в покрайнините на София - до Боянския водопад, на Витоша, до Искърското дефиле, като всеки ден програмата е друга и не включва нощуване. Петдневният курс е към 400 лв.. За същите пари може да се обезпечи и екскурзионно летуване, този път с нощувка в Родопите да вземем за пример.
Освен опознаване на природата, доста лагери имат и научна устременост. На тях учениците се занимават с уроци по физика, астрономия, химия, биология.
Традиционно за децата, които имат потребност от повече дейна физическа активност, се вършат и спортни стратегии. В тях са включени плуване, футбол, тенис, гимнастика, а една седмица излиза близо 200 лв. на дете с включена храна. Предлагат се записвания и за един ден против 50 лв.. Някои лекоатлетически школи с повече занимания навън одобряват и за по-малки суми - от порядъка на 130 лв., защото те употребяват, с изключение на своя база, и околните паркове.
Развлеченията за децата през лятото в действителност са на една ръка разстояние, само че въпросът е какъв брой пари държи тя. Или пък... Да живеят бабите!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР