Десетокласничка от малката планинска община Якоруда е избрана за един

...
Десетокласничка от малката планинска община Якоруда е избрана за един
Коментари Харесай

Десетокласничка от Якоруда е посланик на Европа на среща за климата

Десетокласничка от дребната планинска община Якоруда е определена за един от осемте посланика на Европа по време на Младежката среща на върха по въпросите на климата. Бирсен Ибрахимова ще съставлява България и младежите в Европа на всички конгреси, отдадени на тематиката, която е с такава значимост за човечеството.

Най-мащабният юношески конгрес, отдаден на климата, се организира в средата на март, а поради пандемията отчетите и полемиките бяха в онлайн формат. Как реагира Бирсен Ибрахимова, откакто схваща, че е един от осемте определени представителя, на фона на 240 участници: 

" Беше много шокиращо. Малко с съмнение гледаха другите на България. Не съм го очаквала, само че фактът, че се случи - ме стимулира да продължа напред ".

Едва ли е инцидентно, че младото момиче от Якоруда е толкоз ангажирано към климатичните проблеми - нейните родители са лекари.

Бирсен Ибрахимова ни показа и част от най-важните тематики, обсъждани на конференцията - за климатичните бежанци, за новите зелени технологии. 

Заключенията по плана могат да бъдат открити на.
Репортаж на Кети Тренчева в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР