Десетки звезди се очаква да присъстват този четвъртък (22 април)

...
Десетки звезди се очаква да присъстват този четвъртък (22 април)
Коментари Харесай

Наградите за изкуство „Стоян Камбарев“

Десетки звезди се чака да участват този четвъртък (22 април) на 12-тата Официална гала по връчването на премиите на Фондация " Стоян Камбарев " - Наградата за Полет в Изкуството и Наградата за Кино 355.

Почетният Председател на Фондацията Петър Стоянов - Президент на Република България (1997-2002) се чака да открие Церемонията. Почетният член Президентът Росен Плевнелиев (2011-2017) също годишно награждава част от заслужилите млади актьори. Двамата президенти ще бъдат съпроводени от очарователните си съпруги Антонина Стоянова и Деси Банова. Фондация " Стоян Камбарев " се радва на другарството и поддръжката на видни персони от политическия, публичния и културния ни живот, които постоянно са част от тази специфична вечер, изпълнена с доста гений, кино, музика и хубост!

" Щастлива съм, че макар странното време, в което живеем, нашата Годишна Церемония, която е кулминационна точка на целогодишната ни работа, ще бъде почетена от огромна част от скъпите ни сътрудници, другари и сътрудници! Ще има страхотни изненади за младите актьори, които не бих желала да издавам в задатък ", показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, която се завърна от Лондон преди дни, с цел да се включи в подготовката на арт събитието на сезона.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев "  Наградите за изкуство „ Стоян Камбарев “

Водещ по добра традиция ще бъде топ журналистът Ники Кънчев, който от години е част от фамилията на Фондация " Стоян Камбарев ".

Този път до него ще свети 12-годишната София Иванова, която освен ще пее, само че ще бъде и ко-водещ на Церемонията. Варненското обаяние е финалист в " Гласът на България ", а преди месец завоюва една от най-престижните си победи в интернационалния конкурс " Талантите на Велика Русия " - " Класическо пеене ". София е притежател на безчет доста награди от международни състезания и в четирите изкуства, в които се развива - класическо пеене, поп пеене, флейта и изобразяване.

Една от най-обичаните ни поп звезди със сериозна актьорска кариера Орлин Павлов ще завладее сцената с омагьосване и сексапил в компанията на китариста Мирослав Иванов, за акустично осъществяване на един от най-големите си шлагери. И до момента в който чака да паднат възбраните и да се възобнови концертният живот, напълно скоро Орлин стартира фотоси на втора част на кино лентата " Завръщане " на режисьора Ники Илиев.

Магнетичната Виктория за втора поредна година ще омагьоса публиката на Церемонията с новия си моден музикален артикул " Growing Up is Getting Old ". Сигурни сме, че Вики ще се показа впечатляващо на Евровизия. На втория полуфинал на интернационалния конкурс в Ротердам, тя ще излезе на сцената по-малко от месец след Церемонията на Фондация " Стоян Камбарев ". Призоваваме всички българи в чужбина да я поддържат на 20 май, тъй като фантазиите нямат предел, а Вики е на крачка от огромен триумф на интернационалната сцена.

Традиционно на сцената ще изгреят и най-младите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Изумителната 17-годишна Лора Маркова, която единствено преди седмица обогати сбирката си от първи награди с наградата " Тибор Варга Джуниър " в град Сион, Швейцария, ще извърши " Унгарски танц №5 " в съпровод на младото дарование София Чернишкова.

Вдъхновяващият млад хореограф Яница Атанасова ще показа актуален танцов очерк под нейна хореография, с присъединяване на студентите си от Нов български университет на тематика " Полет " - знак на концепцията на Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев.

В четвъртък вечерта ще стане явен новият притежател на Наградата за Полет в изкуството " Стоян Камбарев ". Победителят ще заслужи знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3000 лева, а всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация " Стоян Камбарев ", която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев "  Наградите за изкуство „ Стоян Камбарев “

Петимата номинирани млади създатели за 2021 година са артистът Александър Тонев, образният актьор Вълко Чобанов, актуалният хореограф и танцьор Яница Атанасова, фотографът Богдан " CHILLDAYS " Плъков и най-младият концертмайстор на професионален оркестър в България - Лора Маркова.



На живо по време на Официалната Церемония публиката за трети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355. Имената на тримата финалисти тази година са Виктор Иванов с план за филм " Да умреш 10 пъти ", Елена Чергиланова с план за филм " Как да изгубиш 10 кг. за един ден " и Росица Траянова с план за филм " 10 яйца ".
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев "  Наградите за изкуство „ Стоян Камбарев “

Победителят ще завоюва красива статуетка и 10 000 лева за идната си лента.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР