Десетки украински военнопленници са били убити или ранени в окупираната

...
Десетки украински военнопленници са били убити или ранени в окупираната
Коментари Харесай

ISW: Русия и Украйна спорят за атака срещу военнопленници в Донецка област

Десетки украински военнопленници са били убити или ранени в окупираната от Русия Оленивка, Донецка област, на 28 юли, п ри офанзива, за която Украйна и Русия се упрекват взаимно . Наличните доказателства наподобява поддържат изказванието на Украйна повече от руснаците, само че към момента от самостоятелни източници това е мъчно да се ревизира.

По последни данни са починали минимум 40 души , а 75 други са били ранени.

Това написа Институтът за проучване на войната (ISW), в ежедневната си сводка за войната, която Русия води в Украйна.

Руското министерство на защитата твърди, че украинските сили съзнателно са блъснали следствения арест в Оленовка , държащ украински военнопленници, в това число военнослужещи от Азовския полк, като са употребявали обезпечени от Запада HIMARS.

" РИА Новости " разгласява видеозаписи от центъра за задържане, които демонстрират вреди от пожар, само че не такива, каквито евентуално би предизвикал удар на HIMARS. " Новости " също разгласява фрагменти на фрагменти от ракета HIMARS, само че не даде доказателства, че фрагментите са били открити в Оленивка.

Посланикът на Луганската национална република (ЛНР) в Русия Леонид Мирошник твърди, че украинските сили са блъснали центъра за авансово задържане, с цел да отстраняват доказателствата за предаване на украинци и да попречат на военнопленниците да приказват против украинското държавно управление.

Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските сили са направили офанзивата като интервенция под подправен байрак, с цел да прикрият съветски военни закононарушения, да пресечен доставките на западни оръжия, да дискредитират украинските сили и да подклаждат обществено напрежение в украинското общество.

Украинският общоприет щаб съобщи, че тенденциозен гърмеж е станал покрай новопостроената наказателна колония, в която съветските сили са трансферирали украински военнопленници няколко дни по-рано. Украинският общоприет щаб означи също, че украинският разбор на вредите на постройката, прихванатите телефонни диалози сред съветски военнослужещи, неналичието на известия за обстрел в Оленивка и неналичието на жертви измежду съветския личен състав, служител в наказателната колония, сочат към съзнателно съветско " терористичен акт " като причина за случая.

Украинското основно военно разследващо ръководство (ГУР) упрекна ръководителя на групата Вагнер Евгений Пригожин, че е наредил " терористичния акт " без консултация с съветското министерство на защитата, с цел да прикрие присвояването на средства, отпуснати за прехрана на украински военнопленници, преди публична инспекция на 1 септември. Главната прокуратура на Украйна заяви, че детонацията е умъртвила минимум 40 и ранила 130 украински военнопленници.
 Украйна упреква Русия в геноцид пред Съвета за сигурност
Украйна упреква Русия в геноцид пред Съвета за сигурност

Ежедневно, в случай че не и ежечасно се правят закононарушения, съобщи украинският представител

Руските войски също по този начин не престават да лимитират потреблението на украинска валута и се пробват да наложат рублизацията на окупираните региони, само че може да имат стеснен достъп до рубли в брой.

Ръководителят на администрацията на Луганска област Сергей Хайдай сподели на 29 юли, че съветските окупационни сили не са конфигурирали или обслужвали никакви банкомати в Кремина, Рубижне или Попасна, откогато превзеха тези градове през май и че обстановката е сходна в Северодонецк и Лисичанск.

Хайдай сподели, че съветските окупатори се пробват да издават парични пенсии на цивилни в окупираните региони , само че могат да дават пенсии единствено по пощата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР