Десетки ученички в Кения бяха хоспитализирани с мистериозно парализиращо заболяване.Загрижените

...
Десетки ученички в Кения бяха хоспитализирани с мистериозно парализиращо заболяване.Загрижените
Коментари Харесай

Мистериозно парализиращо заболяване: Хоспитализираха 95 ученички в Кения

Десетки ученички в Кения бяха приети в болница с мистериозно парализиращо заболяване.

Загрижените здравни чиновници в африканската страна започнаха изследване, с цел да открият повода за странната зараза, като предизвестиха, че тя може да има " пагубни " последствия, в случай че се окаже заразна.

Местните медии оповестяват, че 95 ученички са били ненадейно изумени в напълно девическо учебно заведение в Мусоли, град на 374 км северозападно от Найроби.

Dozens of schoolgirls in Kenya have been hospitalised with a mystery paralysing 'illness'
— RawNews1st (@Raw_News1st)
Тревожни фрагменти, публикувани в интернет, за които се твърди, че са от спешната обстановка, демонстрират по какъв начин учениците в учебното заведение се мъчат да вървят, носени са от другари и треперят неконтролируемо. Виждат се и деца, вързани на легло, които се гърчат в нещо, което наподобява като болница.



Понастоящем лекарите са в неразбиране какво е провокирало неочакваната зараза. Проби от кръвта и урината на изумените девойки са изпратени в лаборатории.

Някои специалисти обаче се съмняват в болестта, като допускат, че може да става въпрос за " всеобща нервност ". Според локални осведомителни организации ръководителите на просветителната система също по този начин са декларирали, че има опасения, че " множеството от тях симулират заболяване ", защото до края на годината остават единствено седмици.

Сюзън Накумича, министър на опазването на здравето на страната, съобщи, че измежду ученичките от девическата гимназия " Света Тереза " в Ереги не са открити патогени.

Mystery paralysing 'illness' hospitalises 95 schoolgirls in Kenya: Panicked health chiefs launch probe with 'sickened' pupils left shaking uncontrollably and convulsing
— World News (@worldnewstweet_)
В послание към членовете на Комисията за обществени вложения в образованието и ръководството към Народното събрание тя съобщи, че ще бъдат осъществени още проби, с цел да се откри повода за болестта, оповестява локалният новинарски уебсайт Daily Nation.

„ Поддържаме връзка с шефа на публичното опазване на здравето и от вторник има 95 приети в болница девойки “ , сподели госпожа Накумича.

Досега са осъществени пет теста и не са открити патогени.

Тя добави: " Въпреки това, спомагателни проби са изпратени в Кенийския институт за медицински проучвания в Найроби за спомагателен разбор ".

Въпреки това Би Би Си заяви, че специалистите считат, че може да става въпрос за " всеобща нервност " и обявиха, че учениците са хвърляли камъни по държавните чиновници, които са се появили в учебното заведение им.

Джаред Обиеро, шеф на образованието в западния район, съобщи пред Daily Nation, че някои от учениците може да не са добре, само че по-голямата част от тях може да " симулират заболяване ".

Around 95 schoolgirls in western Kenya have been hospitalised due to a mysterious disease that has paralysed their legs, rendering most of them unable to walk.

The affected school has been closed indefinitely, while blood samples from affected students are being investigated
— TRT World (@trtworld)
Той сподели: " Учениците от трети клас трябваше да стартират изпитите си в края на годината в сряда, само че някои от тях се опълчват на учебната стратегия, потвърждавайки, че не са подготвени за изпити ".

Това значи, че признаците на някои от учениците " може да не са същински ", добави той.

Противоречиви известия в локалните вестници провокираха комплициране по отношение на това дали учебното заведение е краткотрайно затворено. Вчера обаче министерството на образованието удостовери, че то остава отворено.

Въпреки това някои родители са предпочели да вземат децата си от учебно заведение.

Местните вестници оповестяват, че доктор Стивън Уандей, шеф на медицинските служби в окръг Какамега, където се намира учебното заведение, ги е призовал да не го вършат.

Те оповестяват, че той е споделил: " Не сме открили естеството на заболяването, която е засегнала учениците.  Приемането им у дома може да бъде рисковано, тъй като в случай че заболяването е заразна, тя може да порази цялото семейство. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР