Десетки руски ракети бяха изстреляни в неделя по цели в

...
Десетки руски ракети бяха изстреляни в неделя по цели в
Коментари Харесай

Украйна очаква подкрепа от лидерите на Г-7

Десетки съветски ракети бяха изстреляни в неделя по цели в Украйна, като столицата Киев претърпя най-тежкия обстрел от месеци. Само в региона на столицата са изстреляни 14 ракети. Русия е нанесла удари и по централния град Черкаси и на североизток, в региона на Харков.
Поредната ескалация на войната в Украйна става на фона на срещата на Г-7, групата на най-богатите страни в света в Бавария, Южна Германия. Основна тематика по време на тридневния конгрес е войната в Украйна, като упованията са да се обещае спомагателна военна поддръжка за Киев, както и да се наложат още наказания на Москва.
Президентът Зеленски още веднъж акцентира, че Украйна се нуждае от съвременна система за противовъздушна защита, с цел да възпира съветските ракети и е в всекидневен контакт с партньорските страни за доставките на оръжия.
„ Какво ни демонстрират тези ракети? Какво значат изстреляните 62 ракети в границите на единствено 24 часа? Те демонстрират този съветски почерк, с цел да провокират ескалация всякога, когато се организират интернационалните събития. И в това време става дума за увереност, да вземем за пример на водачите от Г-7, които се събраха в Германия за срещата на върха, които имат задоволително общ капацитет, с цел да спрат съветската експанзия против Украйна и против Европа като цяло. Възможно е”, сподели той.
„ Според украински и западни анализатори не е инцидентно съвпадението на тези удари със срещата на Г-7 в Германия – конгрес, на който се чака водачите на най-богатите страни в света да заявят още веднъж своята решителност в поддръжката си за Украйна както и да обещаят нови доставки на оръжие и нови наказания против Русия”, разяснява интернационалният редактор на NOVA Любомир Бояджиев.
„ На този декор през уикенда Северодонецк понесе жестоки удари и опустошения. Вече публично е под надзор на съветските елементи. По публична информация украинците са се изтеглили към Лисичанск”, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР