Орен Марморщайн, говорителят на израелското външно министерство, съобщи, че Израел

...
Орен Марморщайн, говорителят на израелското външно министерство, съобщи, че Израел
Коментари Харесай

Израел обвини ООН в лъжи и клевети

Орен Марморщайн, представителят на израелското външно министерство, заяви, че Израел упрекна анкетна комисия на Организация на обединените нации, че насочва " подправени обвинявания и клюки " против израелската войска, съобщи Франс прес.
" Докладът е цялостен с подправени обвинявания и клюки против бойците от израелската войска ", сподели през вчерашния ден представителят в обществената мрежа Х, преди известна като Twitter.
В отчета, оповестен през вчерашния ден в Женева, се твърди, че Израел прави закононарушения против човечеството в линията Газа.
" Израел е направил закононарушения против човечеството, изразяващи се в избиване, убийства, гонене по сексуален симптом, ориентирано към палестински мъже и момчета, принудително прекачване, изтезания и нечовешко и грубо отношение ", заключава анкетната комисия.
Докладът също по този начин упреква палестинските въоръжени групировки, че са направили военни закононарушения на 7 октомври и по-късно.
Според Марморщайн отчетът е направен от " конструкция, родена в грях, която нарушава стандартите на Организация на обединените нации, а ръководителите на комисията са " пристрастни и пропити с антиизраелски настроения ".
По-рано през вчерашния ден израелското посолство в Женева към този момент упрекна анкетната комисия в " систематична дискриминация " против Израел.
" Докладът разказва една различна действителност, в която десетилетията на терористични офанзиви са заличени, в която няма повтарящи се ракетни набези против израелски жители и в която няма демократична страна, която да се пази от терористична офанзива ", прецизира Марморщайн.
Той осъди " отдръпването на Организация на обединените нации от действителността ", като съобщи, че под управлението на сегашния общоприет секретар Антониу Гутериш интернационалната организация е паднала " до най-ниското си ниво ".
Запитан за отчета, Гутериш отхвърли коментар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР