Десетки полети от третото най-натоварено летище в Европа - Схипхол

...
Десетки полети от третото най-натоварено летище в Европа - Схипхол
Коментари Харесай

Десетки отменени или забавени полети на летището в Амстердам заради стачка

Десетки полети от третото най-натоварено летище в Европа - " Схипхол " в Амстердам, бяха забавени или анулирани през днешния ден, откакто чиновници по обработка на багаж от самолетната компания Ка Ел Ем започнаха стачка, без да са я оповестили по-рано.

Наложи се полицията да затвори магистралните отбивки към летището поради образувалите се дълги опашки към аеропорта.

Днес беше един от най-натоварените дни в годината за огромния авиотранспортен център. Работниците стачкуваха с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд и дефицита на служащи, съобщи " Асошиейтед прес ".

Стачката съответства с първия ден на учебна почивка, когато доста фамилии се насочат на път за първи път след анулацията на рестриктивните мерки, които бяха въведени поради ковид в доста страни.

 В свое изказване Ка Ел Ем уточни, че стачката е имала " широкообхватни последствия " за нейните клиенти и други сътрудници " в този претрупан миг ". Компанията е преговаряла със стачкуващите чиновници, които прекратиха митинга си към обяд.

На своя уеб страница летище " Схипхол " предизвести за вероятни забавяния и анулира на полети и посъветва пасажерите да се свържат със своята самолетна компания за повече информация за полета си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР