Десетки хора загинаха при пътнотранспортни произшествия в Пиринско през 2019

...
Десетки хора загинаха при пътнотранспортни произшествия в Пиринско през 2019
Коментари Харесай

Десетки човешки трагедии почерниха Пиринско за година

Десетки хора починаха при пътнотранспортни катастрофи в Пиринско през 2019 година, а стотици бяха ранени. Не бяха малко и тези, които по една или друга причина сами сложиха завършек на живота си или станаха жертва на ликвидиране.

С наближаването на края на годината, вършим равносметка, която демонстрира, че ще изпратим в историята една "черна " и тежка година, написа struma.com.

Във войната по пътищата над 10 индивида починаха на територията на област Благоевград, а 300 бяха ранени.

Най-тежката злополука, белязала Пиринско през годината, бе тази на Автомагистрала "Струма " край Сандански през февруари, когато поради гъстата мъгла и понижената видимост, 30 автомобила, измежду които 3 тежкотоварни камиона и 2 рейса, се нанизаха един в различен във верижен конфликт. Тогава починаха двама, а 14 бяха ранени.

Първа СНИМКА на Димитър, който почина в жестокото меле на "Струма ", само че избави живота на десетки

През март юноша от Разлог загуби живота си, преобръщайки се в дере край местността "Предел ", а на същото място, няколко месеца по-късно, рейс, пренасящ деца се възпламени в придвижване. За благополучие тогава никой не пострада. През юни 44-годишен мъж откри гибелта си на пътя Разлог-Якоруда след непряк удар с ТИР.

Кресненското дефиле е един от най-опасните сектори от републиканската пътна мрежа, погребал десетки. В края на октомври два ТИР-а се сблъскаха, а удара бе съдбовен за един от водачите.

В началото на септември пък джипът на украинско семейство, пътуващи за Гърция опустоши автомобила на 48-годишната, майка на 2 деца, Илияна, която почина на място край симитлийското село Черниче.

Почти всекидневно оповестяваме за блъснати пешеходци на всички места из региона, а някои от тях не оживяха.

Статистиката сочи, че най-честата причина за пораждане на ПТП е несъобразената с пътните условия скорост и използването на алкохол. В страната от началото на годината на пътя откриха гибелта си 574 индивида.

2019-та ще остане в историята и с няколко самоубийства, раздрусали Пиринско. Най-пресен е казусът на 46-годишната Любка - майката на 2 деца от Крупник, която се съобщи на депресията и преди дни се хвърли в кладенец.

В началото на ноември пък млад мъж от Сандански направи жесток несполучлив опит да постави завършек на живота си,кълцайки се с кухненски нож където свари по тялото си. През май Благоевград настръхна при новината за планове мъртвец на 42-годишният Евгени, който се простреля в двора на къщата си.

Собственикът на дупнишката известна каса Георги Близнаков, с цел да се избави от правораздаването, се качи на високите етажи на блок в благоевградския квартал "Запад ", хвърли се и почина на място . В началото на юли жена избяга от вътрешното поделение на МБАЛ Благоевград и се обеси.

Мъж увисна на бесилото и на дърво в парк Бачиново през февруари. Тежка диагноза подтикна стара жена от Кресна при започване на годината да се хвърли от канара в река Струма и да се "спасила " от рисковото заболяване.

Причина за самоубийствата съгласно психолози и психиатри са тежките, нелекувани депресивни положения, отключени след претърпян стрес и сериозни житейски епизоди. Болничните заведения, лекуващи такива пациенти са цялостни, изписват ги щом свърши клиничната пътека.

Веднъж останали без лекарско наблюдаване болните протягат ръка на живота си. Тежкият живот и безизходицата са измежду главния основен фактор за сходни болести, завършващи със самоубийство. Дълъг е описът на хората, които изгубиха живота си тази година. Загинаха младежи, а други пък оставиха нечовечен спомен у околните си, избирайки сами да пресечен живота си.

Тежка бе годината за стотици разплакани семейства, изгубили околните си. 2019 - бе белязана от знакови събития,които пък доведоха до промени, за които ще приказваме идващите ни броеве. Добре е,че тежката 2019 си отива.... и сме на прага на нови очаквания в идната 2020 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР