Десетки хиляди войници от НАТО и други северноатлантически държави ще

...
Десетки хиляди войници от НАТО и други северноатлантически държави ще
Коментари Харесай

НАТО планира военни учения срещу руската агресия

Десетки хиляди бойци от НАТО и други северноатлантически страни ще вземат участие в поредност от военни учения в цяла Европа през идващите седмици, до момента в който западните страни се стремят да възпрат съветската експанзия, оповестява Асошиейтед прес.

Ученията, подкрепени от самолети, танкове, артилерия и бронирани десантни машини, ще се проведат във Финландия, Полша, Северна Македония и по естонско-латвийската граница. Те ще включват войски от НАТО и Обединените експедиционни сили, които включват Финландия и Швеция, които не са членове на алианса.

" Мащабът на разполагането, комбиниран с професионализма, образованието и ловкостта на английската войска, ще възпира експанзията в мащаб, невъобразим в Европа през този век ", генерал-лейтенант Ралф Ууддис, пълководец на полевата войска на Обединеното кралство, се споделя в изказване.

Разгръщането ще стартира тази седмица във Финландия, където войски от Съединени американски щати, Англия, Естония и Латвия ще вземат участие в учението Arrow, с цел да подобрят способността си да работят дружно с финландските сили.

Също тази седмица към 4500 военнослужещи ще вземат присъединяване в обучение " Бърз отговор ", което ще включва стартиране на парашути и щурмове с хеликоптер в Северна Македония. Операцията ще включва сили от Съединени американски щати, Англия, Албания, Франция и Италия.

Следващия месец 18 000 военнослужещи на НАТО, в това число сили от Англия, Франция и Дания, ще вземат участие в учението " Таралеж " по границата сред Естония и Латвия.

В края на май към 1000 английски бойци ще се причислят към войските на 11 други страни за учението Defender в Полша.

" Сигурността на Европа в никакъв случай не е била по-важна ", сподели министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс. " Тези учения ще видят нашите войски да обединят сили със съдружници и сътрудници в НАТО и Съвместните експедиционни сили в проява на взаимност и мощ в едно от най-големите споделени разполагания след Студената война, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР