Десетки хиляди граждани на Латвия излязоха на протести срещу плановете

...
Десетки хиляди граждани на Латвия излязоха на протести срещу плановете
Коментари Харесай

В Латвия протестират срещу задължителната ваксинация

Десетки хиляди жители на Латвия излязоха на митинги против проектите на държавното управление да направи имунизацията против COVID-19 наложителна. Това бе най-голямата протестна акция в страната от 2009 година насам, предава БГНЕС.

Почти 5 000 стачкуващи излязоха по улиците, марширувайки до постройките на президентството и премиера.

Латвийското държавно управление възнамерява да направи имунизацията наложителна за доста специалности, като сега тече полемика дали да разреши на работодателите да уволнят служащи, които отхвърлят да бъдат имунизирани. Окончателно решение по въпроса се чака тази седмица.

" За независимост ", " Каринс, махай се! ", скандираха протестиращите, и приканиха премиера Крисянис Каринс да подаде неотложно оставка. Шествието настоя и Народното събрание неотложно да отхвърли препоръчаните по-строги ограничавания против COVID-19.

Повече от 140 000 души са дали позитивен тест за COVID-19 в Латвия от началото на пандемията. Починали са над 2500 пациенти. Повече от 43% от латвийското население е получило най-малко една доза от имунизацията, а към 38% са приключили процеса на имунизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР