Десетилетия на изследвания показват, че емоционалната интелигентност е решаващият фактор,

...
Десетилетия на изследвания показват, че емоционалната интелигентност е решаващият фактор,
Коментари Харесай

Признаци за висока емоционална интелигентност (EQ)

Десетилетия на проучвания демонстрират, че прочувствената просветеност е решаващият фактор, който отличава реализатори, артисти, хора на културата, политици, хора с въздействие от останалата част. Връзката е толкоз мощна, че 90 на 100 от най-добре представящите се имат висока прочувствена просветеност (EQ).

Емоционалната просветеност е “нещо ” във всеки един от нас, което е невидимо и не може да се мери. Тя визира метода, по който управляваме държанието си, обществените обвързаности и вземането на лични решения за реализиране на позитивни резултати.

Въпреки значимостта на прочувствената просветеност, тя доста мъчно се мери и множеството проби са платени.
Изброените по-долу признаци са сигурни знаци, че имате висок % на EQ.

1) Интересно ви е да опознавате хората

Емоционално интелигентните хора са любопитни за всички хора към тях. Това любознание е артикул на емпатията, симптом за високо EQ

2) Приемате измененията

Емоционално интелигентните хора са гъвкави и елементарно се приспособяват към нови условия. Те знаят, че страхът от смяната е парализиращ и съществена опасност за техния триумф и благополучие. Те търсят смяната целеустремено.

3) Знаете вашите мощни и слаби страни

Емоционално интелигентните хора освен схващат страстите, само че и знаят в какво са положителни и в какво не ги бива. Te целеустремено натискат тези “бутони ”, които ще им донесат триумф и благополучие.

4) Можете елементарно да прецените характера на индивида до вас

С течение на времето, това умеене ви дава силата да преценявате хората и да си вършиме вярното умозаключение за тях. Хората не са мистерия за вас. Разбирате техните претекстове, даже и тези, които лежат скрити под повърхността.

5) Знаете по какъв начин да кажете “Не ” (на себе си и на другите)

Емоционалната просветеност значи да знаете по какъв начин да упражнявате самоконтрол. Избягвате импулсивни дейности.
Да кажеш “Не ” е огромно предизвикателство за доста хора. Когато пристигна време да се каже “Не ”, прочувствено интелигентни хора заобикалят изречения като “Не мисля, че мога да ” или “не съм сигурен. ” Това оказва помощ сполучливо да извършите поетите съглашения и обещания.

6) Давате и не очаквате нещо в подмяна

Когато някой ти дава нещо непринудено, без да чака нищо в подмяна, оставя мощно усещане. Емоционално интелигентните хора построяват мощни връзки, тъй като те непрекъснато мислят за другите.

7) Може да неутрализирате “токсичните ” хора 

Отношенията с “трудни ” хора е разочароващо и изтощително за доста от нас. Хората с високо EQ управляват техните взаимоотношения с токсични хора, като поддържат възприятието си за надзор. Когато се изправят против сходни хора, те подхождат към обстановката рационално. Те управляват личните си страсти и не разрешават на гнева да налива масло в огъня.

8) Не търсят съвършенство

Човешките същества, по самото си естество, са неверни. Когато съвършенството е задачата ви, то постоянно остава горчивото възприятие за неуспех, което ви кара да желаете да се откажете или да намалите вашите старания. В последна сметка се оплаквате какво не сте постигнали, вместо да оцените вашия прогрес.

9) Оценяват това, което имат

Като отделяте време да благодарите за това, което имате, освен, че е вярното нещо да се прави, само че и подобрявате настроението си, тъй като се понижава хормона на напрежението кортизол с 23 на 100, съгласно проучване на Университета в Калифорния.

10) Не позволявате на никого да лимитира вашето благополучие

Когато вашето възприятие за наслаждение и благополучие е получено от мненията на други хора, вие към този момент не сте стопанин на личното си благополучие.Въпреки че е невероятно да изключите вашите реакции към това, което другите мислят за вас, не е нужно да се сравнявате с другите и постоянно можете да пренебрегнете мнението на другите. Това е вашият живот. Нямате време да живеете нечий различен.

инфо: pozitivno.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР