Десети ден продължиха вчера протестите срещу пенсионната реформа на правителството

...
Десети ден продължиха вчера протестите срещу пенсионната реформа на правителството
Коментари Харесай

Дядо Коледа не може да обиколи Франция

Десети ден продължиха през вчерашния ден митингите против пенсионната промяна на държавното управление във Франция. Транспортът остава мощно обиден. Движи се един на всеки четири високоскоростни влака и три от всеки 10 районни. Стачката слага под въпрос пътуванията за коледните празници в края на годината, защото са нужни дни за нормализиране на трафика.

Франция не помни стачка, опорочила коледните празници от 1986 година, когато влаковете стопираха в цялата страна чак до 14 януари.

Премиерът Едуар Филип изиска до вторник железниците да изготвят транспортен проект за Коледа, който да показва кои влакове ще се движат за празника. Шефът на железниците прикани за коледна пауза на стачката, само че синдикатите незабавно препратиха топката в полето на държавното управление.

Двойно са се нараснали случаите с колела и електрически тротинетки в градовете заради неналичието на опит измежду многочислените консуматори, които нормално употребяват изчезналия в този момент градски превоз. Търговците в центъра на Париж понасят нов удар след деянията на " жълтите жилетки ".

Националната кръвна банка изпитва към този момент дефицит на кръв поради осуетени групови и самостоятелни дарителски акции.

Сред най-отявлените съперници на пенсионната промяна в интерес на обща точкова система са железничари, докери и артисти в Парижката опера, които в този момент имат право на цялостна пенсия доста преди законовата междинна възраст от 62 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР