Десет стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София планира да

...
Десет стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София планира да
Коментари Харесай

За какво София ще похарчи 60 млн. евро заем

Десет стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София възнамерява да построи Столичната община за идващите 5 години. За да ги обезпечи финансово, столичният кмет Йорданка Фандъкова предлага тегленето на заем от 60 млн. евро от Европейската капиталова банка.

"Заемът ще бъде изтеглен за 20 години без такси и комисионни. Мисля, че ще получим поддръжка от Столичния общински съвет ", съобщи пред Българска национална телевизия зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов. "Проектите, финансирани от този заем, са от стратегическа потребност ", разкри инж. Джоргов.

Сред обектите, които се планува да бъдат осъществени, са дотъкмяване на ремонта на бул. "Тодор Каблешков " и бул. "Филип Кутев ". Те са основна част от третия градски кръг, свързващ бул. "България " и бул. "Симеоновско шосе ", и ще разтоварят сензитивно трафика през центъра.

Планира се създаване на бул. "Копенхаген ", което ще понижи трафика по бул. "Ал. Малинов " и ще даде нова връзка на "Младост " с бул. "Цариградско шосе ", както и създаване на бул. "Източна дъга ", който свързва бул. "Ботевградско шосе ", бул. "Владимир Вазов " и Северната скоростна дъга.

Столичната община възнамерява още разширение на бул. "Ломско шосе ", реорганизация на бул. "Скобелев " с отдалечаване на трамвайното трасе от околните здания и реконструиране на транспортния тунел под НДК, който се нуждае от цялостна рехабилитация, както и рехабилитация на тунела към "Люлин " (бул. "Царица Йоана ") дружно с пътните платна и трамвайния път.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР