Депутатката от БСП Анна Славова обвини зам.-председателя на парламента Валери

...
Депутатката от БСП Анна Славова обвини зам.-председателя на парламента Валери
Коментари Харесай

Депутатки се обидиха на Валери Симеонов, че унижава жените

Депутатката от Българска социалистическа партия Анна Славова упрекна зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов, че унижава дами национални представителки.

По думите й това не било еднократно, а сходен случай имало и с депутатът от ГЕРБ Милена Дамянова. Спорът обаче се завихри от алтернативата - може ли ПГ на Българска социалистическа партия да гласоподава " с краката си ", или това " единствено маймуна го може ".

Повод за обвиняването стана изявлението на социалистката Надя Клисурска, която остро подлага на критика предложенията на ръководещите и на Патриотите, като разгласи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа измененията в Закона за чужденците.

По думите й постоянно, огромна част от депутатите не схващат какво гласоподават и това демонстрира пренебрежение към жителите, на което председателстващият Валери Симеонов й направи забележка да съблюдава положителния звук.

В отговор депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиян Ангелов я подлага на критика, че алените депутати няма по какъв начин да гласоподават, тъй като не са в пленарната зала.

" ПГ на Българска социалистическа партия сега гласоподава с краката, тъй като това, което ни се предлага, качеството на българското законодателство и придатъкът, в който всички се превърнахме, на изпълнителната власт, приказвам за вас, делегитимира това Народно заседание от дълго време ", отвърна Клисурска.

" Само не можах да схвана по какъв начин гласувате вие с краката. Това маймуна може да го направи, човек мъчно ", подметна Симеонов от парламентарната естрада, което провокира гнева на Славова, която заплаши водача на НФСБ с оставка.

" Не за първи път си позволявате, като председателстващ, да унижавате дамите депутатки. Преди 10 дни това се случи с вашата колежка Милена Дамянова и вие не станахте да я отбраните. Сега го вършиме с колежката Клисурска ", сподели тя от трибуната.

" Ако още един път си позволите да унижите дама в тази зала, персонално аз ще предизвиквам настояването за вашата оставка от името на дамите депутатки ", отсече Анна Славова.

" По никакъв метод не съм си разрешил да обидя или унижа уважаваната от мен госпожа Клисурска. Просто обърнах внимание върху изрази, които унижават всички депутати. Беше казано от трибуната, че депутатите от Българска социалистическа партия гласоподават с крайници. Това е обидно към тях и аз влязох във функционалността си на водещ ", отбрани се Симеонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР