Депутатите си гласуваха предизборна ваканция до 8 ноември, но отново

...
Депутатите си гласуваха предизборна ваканция до 8 ноември, но отново
Коментари Харесай

Парламентът пак прекъсва предизборната си ваканция, сега - заради вота на недоверие

Депутатите си гласоподаваха " предизборна почивка " до 8 ноември, само че още веднъж ще я пресечен - този път поради импортирания от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН "  вот на съмнение.

Миналата седмица Народното събрание заседава изключително поради рецесията с енергитиците. А тази ще се събере още веднъж в четвъртък, с цел да дебатира по вота на съмнение, обвързван точно с тематиката енергетика, където, съгласно вносителите, кабинетът " Денков " е претърпял неуспех.

са известните - внасянето в края на септември на териториалните проекти за въглищните региони - Стара Загора, Кюстендил и Перник, които плануват поетапно понижаване на мощностите, рекултивиране на земите и създаване на ВЕИ. Трите партии, които се явяват съпротива на ГЕРБ, " Продължаваме промяната-Демократична България ", а към този момент и Движение за права и свободи, дефинират като незаконно внасянето на проектите в Европейска комисия, защото страната още няма тактика за енергийно развиване.

Според парламентарния устав гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. Засега се планува да е в петък.

На процедура вотът на съмнение е жертван на неуспех. Проектът за решение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители, т.е. да бъде подсилен от 121 гласа.   " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " имат едвам 70 гласа - 71 с самостоятелния Радостин Василев, който също се е подписал под настояването. 

Досега единствениятуспешен избор на съмнение в България е този против държавното управление на Кирил Петков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР