Депутатите ще заседават извънредно днес, след като решиха да почиват

...
Депутатите ще заседават извънредно днес, след като решиха да почиват
Коментари Харесай

Депутатите заседават днес, заради неработния 24 май


Депутатите ще заседават изключително през днешния ден, откакто взеха решение да почиват и в петък след неработния 24 май.

На съвещанието си следобяд народните представители ще обсъдят удължение на периода за осъществяване на одит за сходството на спомагателните разноски и прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет за интервала от 1 януари 2017 до 31 януари т.г. Удължаването на периода е поискано от Сметната палата.

Причината е, че изискваната информация е обвързвана с даването на голям брой документи с огромен времеви диапазон и спомагателното ангажиране на повече специалисти от разнообразни административни звена.

На първо четене ще бъдат разисквани и промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Според тях феновете рибари ще би трябвало да поставят еднократно тестови изпит за дееспособност. Разширяват се пълномощията на чиновниците на Изпълнителните организации по риболовство и аквакултури, и по горите, и те към този момент ще могат да снимат и задържат извършители, в това число посредством физическа мощ. Увеличават се санкциите за лов на риба с взривни, отровни и зашеметяващи субстанции, както и за рецидив.

На второ четене ще бъдат прегледани промени в законите за гражданската регистрация и за локалното самоуправление.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР