Депутатите ще гласуват промените в Закона за местните данъци и

...
Депутатите ще гласуват промените в Закона за местните данъци и
Коментари Харесай

Увеличават данъчната оценка на сградите, за да ни надуят данъците?

Депутатите ще гласоподават измененията в Закона за локалните налози и такси

Бюджетната комисия в Народното събрание гласоподава на второ четене измененията в Закона за локалните налози и такси, оповестява Нова телевизия. Миналата седмица депутатите одобриха предложенията за ремонти на първо четене в пленарната зала.

Текстовете плануват опция за увеличение на данъчната оценка на постройките, което може да докара до повишаване на локалните налози и такси. 

Междувременно Българска национална телевизия заяви, че парламентарната Комисия по бюджет и финансите ще продължи с разискването на второ четене на измененията в данъчните закони. Депутатите би трябвало да гласоподават поправките в Закона за корпоративното подоходно облагане, в Закона за Данък добавена стойност и в този за локалните налози и такси.

Миналата седмица комисията не одобри огромна част от предложенията на финансовия министър Асен Василев. Решено беше кешовите заплащания да останат до 10 000 лева

Почти всички парламентарни групи без ПП/ДБ гласоподаваха да отпадне и противоречивия текст, прочут като " Донос-бонус ". Не беше призната и концепцията за облагането на бакшишите. Облагането на прикрити цивилен контракти като трудови също беше анулирано. Данък добавена стойност ставката за ресторантьорите към този момент остава 9%.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР