Депутатите се събраха в Комисията по конституционни въпроси, за да

...
Депутатите се събраха в Комисията по конституционни въпроси, за да
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат предложенията за промени в Конституцията

Депутатите се събраха в Комисията по конституционни въпроси, с цел да обсъдят препоръчаните промени в главния закон. Наред с промяната в правосъдния бранш, изненадващо измежду водещите хрумвания се оказа смяна на датата на Националния празник на България.

Вече прехвърчаха първите искри очи в очи сред партиите. „ Възраждане " и Българска социалистическа партия дадоха негативна оценка за настояванията и готвените промени от страна на оформилото се досега конституционно болшинство - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Напрежение сред партиите след предлагането за нова дата за националния ни празник (ОБЗОР)

„ Търсим оптимален консенсус. Не може да има партиен диктат и самостоятелна воля, всички би трябвало да се оперираме от его, че аз ще кажа какво написа в Конституцията. Има политически взаимни отстъпки, само че не може да има юридически взаимни отстъпки и взаимни отстъпки с Конституцията ", съобщи Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС.

„ Тези хрумвания са част от усилието да намерим общ път и общ законопроект. Добре е да заложим в Конституцията, че българската държавност се гради върху полезностите на просвещение, духовността ", съобщи Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

„ Възраждане " ще отхвърлим изрично всички промени, предлагани от представителите на сголбката. Моментът за такива промени не е тъкмо този в този момент ", съобщи Златан Златанов, „ Възраждане ".

„ Може да разчитате за градивна позиция от Българска социалистическа партия, за солидарна - не мога да кажа ", съобщи Мая Димитрова от Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР