Депутатите приеха предложението на ГЕРБ до 31 март вицепремиерът Томислав

...
Депутатите приеха предложението на ГЕРБ до 31 март вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Купуването на компютри не означава електронно управление

Депутатите одобриха предлагането на ГЕРБ до 31 март вицепремиерът Томислав Дончев да показа в Народното събрание Доклад за настоящото положение на електронното ръководство. Дончев би трябвало да внесе в Народното събрание и Ежегоден доклад и Годишен проект за развиването на осведомителните запаси, откакто бъдат признати от Министерски съвет., съобщи „ Фокус “.

„ Няма по какъв начин да има електронно ръководство без виждане и дизайн за цялостната система. За да може всяка инвестиция да отива на мястото си, да построява цялата структура. Електронното ръководство не може да се сведе до пазаруването на компютри и принтери и посочи, че за първи път има ясна платформа за въвеждането му. Електронното ръководство не може да се случи естествено и от единствено себе си. Административната промяна не може да бъде оставена на администрацията. Задачата е на политиците, администрацията не може да реформира сама себе си. Да поставим старания да използваме хартията единствено за изобразително изкуство “, прикани Дончев.

Предложението на Българска социалистическа партия да се сътвори комисия, която да направи обзор нa средствата за електронното ръководство, беше отхвърлено. От левицата настояха за повсеместен разбор на аргументите за всеобщото разхищаване на средства.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков съобщи: „ Един от най-големите проблеми на електронното ръководство са самите администрации “. „ Ние като законодатели, с цел да облекчим жителите, би трябвало да забележим по какъв метод да накараме самите администрации да създадат крачка напред “, изясни той.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски разяснява: „ Не е казусът дали от Българска социалистическа партия не знаем какво е електронно ръководство, а че министрите не знаят. Искаме основаване на комисия, с цел да стане ясно какъв брой пари са изхарчени за електронно ръководство. Единственото, което сте създали е в Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “ и Здравната каса да има апаратче за билетчета. Хората чакат на същите опашки, само че с билетче. Това ви е електронното ръководство “, уточни депутатът.

Халил Летифов от Движение за права и свободи уточни: „ Подкрепяме предлагането на Българска социалистическа партия за основаване на комисия, не тъй като сме съпротива, а тъй като тематиката е значима “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР