Депутатите приеха на първо гласуване изменения в Закона за генномодифицираните

...
Депутатите приеха на първо гласуване изменения в Закона за генномодифицираните
Коментари Харесай

НС прие на първо гласуване изменения в Закона за генномодифицираните организми

Депутатите одобриха на първо гласоподаване промени в Закона за генномодифицираните организма, с които се актуализират правилата за оценка на риска от ГМО за околната среда, съобщи БНР.

В преходните разпореждания се планува Заповедта на министъра на околната среда и водите за смяна на границите и площта на резерват " Калиакра “ и на предпазена околност Степите да бъде вписана към Закона за предпазените територии.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разяснява, че се одобряват закони, с които ще се трансформират граници на защетени територии:

" При изискване, че имаме закон за предпазените територии, че в съответния случай става въпрос за един доста важет проблем - за смяната на границите на резерват " Калиакра " и за някои от оборудванията, които влизат в залива " Болата " - съответно брегоукрепителното оборудване, позволено през 2012 от една доста мощна стихия, и 10 години не се поправя,това е въпрос от комптенцията на най-малко няколко държавни институции, които се вършат, че подобен проблем не съществува. „

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите прикани законопроектът да бъде подкрепене, с цел да бъде избегната наказателна процедура към страната и добави:

" " Там не просто е проспано време, там са осъществявани нарушавания със затваряне на очи на способени органи. Затова ни се постанова да извадим част от резервата и да я прехвърлим в друга категория - с цел да можем да осъществим избрани потребности, които са на друго равнище ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР