Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение

...
Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Доброволци до 40 г. ще могат да служат в армията ни, одобриха депутатите на първо четене

Депутатите одобриха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запаса на Въоръжените сили. Със законопроекта се с ъздава опция за осъществяване на срочна, като всеки български жител до 40 година, по негово предпочитание и при изискване, че дава отговор на условията на закона, може да служи във въоръжените сили за период до 6 (шест) месеца. Законопроекта поддържаха 103-ма депутати, а 42-ма се оповестиха " Въздържал се ".
С увеличение броя на български жители с военна подготовка ще се усъвършенства опцията за попълване на запаса на въоръжените сили . Открива се и опция за по-гъвкав метод и разширение на образованието на българските жители в стадиите на междинното обучение за придобиване на умения, свързани със отбраната на родината, с оцеляване при рецесии от боен темперамент, както и за асимилиране на познания за задачите и дилемите на въоръжените сили.
 Държавата желае да избави армията, като включи в нея повече резервисти Държавата желае да избави армията, като включи в нея повече резервисти
В рамките на идващите 10 – 15 години България няма да разполага с задоволително готови жители за отбрана на отечеството, прид...
Ще се усилят и опциите на въоръжените сили за комплектуване на контингенти, участващи в интервенции и задачи отвън територията на страната с нужните експерти, изпълняващи контракт за работа в доброволния запас.
Предложено е и увеличение на годините за водене на доклад на запасните , с което ще се подобрят мобилизационните качества на страната и ще се увеличи готовността на въоръжените сили за отбрана на Отечеството посредством дейно потребление на тези български жители съгласно характерната им подготовка. Доброволните резервисти ще може да се употребяват по-ефективно за периода на контракта посредством въвеждане на условие от 2 години до навършване на пределна възраст за банкет на работа в доброволния запас.

Обсъждания
 Марширува ли на едно място българската войска макар огромни разходи? Марширува ли на едно място българската войска макар огромни разходи?
Депутатите одобриха отчета за положението на защитата и въоръжените сили на Република България през 2019 година Това стана с гласа 93 " за ",...
За Николай Цонков от Българска социалистическа партия няма задоволително тласъци за попълване редиците на резервистите. Некомплектът в армията е към 6000 души по думите му.
Константин Попов от ГЕРБ и ръководител на комисията по защита в Народно събрание акцентира, че с един законопроект няма да се решат всички проблеми и да се сътвори най-мощната войска. През 2008 година се промени методът на окомплектоване на българската войска, мина се към професионална войска, изясни той. Вече имало финансов запас за доразвиване на системата на запаса.
Целта на закона била точно усилване на запаса. Два пъти годишно по 300 души ще могат да минават през 6-месечно образование. След това, в случай че желаят, ще могат да стартират кадрова военна работа без конкурс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР