Депутатите приеха на първо четене правителственото предложение за допълнение в

...
Депутатите приеха на първо четене правителственото предложение за допълнение в
Коментари Харесай

Справката за свидетелство за съдимост ще се прави служебно

Депутатите одобриха на първо четене държавното предложение за допълнение в Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност.

Целта, съгласно вносителя, е доста да бъде понижена административната тежест за бизнеса и за жителите, като се спести време и разноски по даването на информация по отношение на правосъдния статус на физическите лица .

Промените ще обиден 68 други закона , в които се съдържа условието за показване на удостоверение за съдимост.

Според Движение за права и свободи решението е стъпка в вярната посока, само че изрично незадоволителна.

Смешно е да вършим цялостен проектозакон за анулация на една мярка, изясни Йордан Цонев. Затова от Движението оферират да се създаде напълно нов закон, в който страната се задължава да поеме ангажимент да дава избран тип разрешителни за вложения, в случай че би трябвало с въвеждане на " безмълвно единодушие " .

Една от главните спънки пред икономическото развиване е административният напън, уточни депутатът. Макроикономическият разбор на бюджета, който сте създали, посочи Цонев, сочи, че икономическият напредък у нас не се дължи на вложения, а трайният стопански напредък е този, който стъпва точно върху вложения, каквито няма основно поради огромния административен напън.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) посочи, че работата ще продължи и съветът към Министерски съвет за административната промяна под председателството на вицепремиера Томислав Дончев ще внесе и други такива законопроекти.

Лидерът на "Воля " Веселин Марешки настоя наложително да бъде наложено правилото на "мълчаливо единодушие " и то на всички места .

Данъчните закони у нас са положителни, само че не виждаме растеж на вложенията поради корупцията и административния напън, безапелационен е той.

Престъпно ниски са равнищата на сигурност, ниските приходи водят до демотивация на служители на реда и чиновници, което на собствен ред - до ширеща се престъпност и неспособност да се живее в страната, акцентира Марешки. Обратно на това, по думите му, виждаме незаконно високи равнища на корупция, на така наречен административен рекет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР