Депутатите приеха на първо четене бюджета на ДОО. За“ гласуваха

...
Депутатите приеха на първо четене бюджета на ДОО. За“ гласуваха
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене и бюджета на ДОО

Депутатите одобриха на първо четене бюджета на ДОО. „ За “ гласоподаваха 135 депутати, „ срещу “ – 30 и „ въздържал се “ също 30.
Дебатите продължиха близо час и половина без полемика всъщност.

Депутатите утвърдиха също по този начин да бъде понижен на пет дни периода за гласоподаване на бюджета на публичното обезпечаване на пет дни.

Очаквано законопроектът не беше подсилен от " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и " ИТН ".

" Откакто ПП-ДБ влезна в сглобка и излезна от коалиция с Българска социалистическа партия, спря да организира обществена политика, спря да организира каквато и да е политика в отбрана на българското семейство и българските жители ", съобщи Георги Георгиев, от ПГ на " Възраждане ".

" Бюджетът на ДОО наподобява на една елементарна счетоводна сметка доходи и разноски и няма никаква политика по приходите - по какъв начин да се усили събираемостта на осигуровките, по какъв начин да се изсветли стопанската система и да се понижи сивия бранш ", посочи Георги Гьоков, ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Текстовете бяха подкрепени предстоящо от ПП-ДБ.

" Разбира се, има корекции, които да се създадат сред първо и второ четене. Надявам се да проявим разсъдък, да не изкривим системата и да проявим разсъдък в зала ", прикани Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ.

Социалният министър Иванка Шалапатова отбрани бюджета и изясни, че той е единствено част от водената от повереното ѝ ведомство политика в обществената сфера.

" Политиката, която ние водим, е цялостна, за какво даже с по-добър бюджет аз мисля, че всички сте уверени, че не можем нито да спрем демографския срив, нито да се оправим с провокациите на пазара на труда, нито да бъдем съвременна европейска страна с ниски даже нулеви равнища на беднотия ", сподели Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика.

По-рано през днешния ден народните представители одобриха на първо четене и бюджета на Националната здравноосигурителна каса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР