Депутатите повторно приеха Закона за допълнение на Закона за съдебната

...
Депутатите повторно приеха Закона за допълнение на Закона за съдебната
Коментари Харесай

Народното събрание преодоля президентското вето на промените в ЗСВ

Депутатите наново одобриха Закона за допълнение на Закона за правосъдната власт. Народните представители гласоподаваха със 131 гласа " За ", 45 гласа " срещу " и 6 гласа " въздържали се ", с което законотворците преодоляха ветото на президента. Законът ще бъде изпратен на президента за обявяване в Държавен вестник в 7-дневен период.

Припомняме, че президентът над Закона за допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ), С него се вкарват промени в системата за инцидентен асортимент на арбитър по механизма за следствие на основния прокурор и се регламентира спомагателен период от 6 месеца за избор на нов състав на Висшия правосъден съвет (ВСС).

В подтекста на дебатите,, че е употребен най-циничният ден в Народното събрание, с цел да падне ветото на президента. Ако си мислите, че всичко това не се вижда в Европейския съюз, сте грубо наивни, сподели още Йорданов, като това бе и единственото политическо изявление по тематиката.

Божидар Божанов от ПП/ДБ и някогашен министър на електронното ръководство пък изясни по какъв начин тъкмо действа електронната система за разпределението на делата.

Президентското несъгласие бе и една от аргументите лятната си почивка.
 Ветото на Радев беше преодоляно в комисия без диспути
Ветото на Радев беше преодоляно в комисия без диспути

С 13 гласа " За ", 2 " срещу " и 1 " въздържал се "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР