Депутатите от Комисията по бюджет и финанси влязоха в спор

...
Депутатите от Комисията по бюджет и финанси влязоха в спор
Коментари Харесай

Бюджетна комисия спори как да разпредели печалбите на енергодружествата

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси влязоха в спор за енергийното подкрепяне на бизнеса. Това стана по време на разискването на закона за корпоративното подоходно облагане. Свръхпечалбите да отиват за отплата на крайните консуматори желаят от " Продължаваме промяната ". Ще стигнат ли тези средства за подкрепяне на семействата, попита обаче Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Людмила Петкова от МФ изясни, че има средства за по-широко подкрепяме на крайните консуматори . Теменужка Петкова изясни обаче, че поддръжката за бита е, че хората са на контролирания пазар. Средствата във Фонд Сигурност на енергийната система са за бизнеса, изясни някогашният енергиен министър. Допълнителни вноски във фонда поддържаха концепциите на МФ. Въпросът е в този момент Министерски съвет да си събере приходите, прикани Делян Добрев от ГЕРБ.

И Румен Гечев от Българска социалистическа партия поддържа метода, по който МФ вижда преразпределението на облагите на енергийните сдружения. Стигна се до единодушие всички централи на въглища да способстват във фонда. От " Продължаваме промяната " настояха да се изготви качествено законодателство, с цел да не се допусне лобизъм или да бъдат пропуснати някои сдружения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР