Депутатите освободиха своя колега от Има такъв народ Александър Тодоров

...
Депутатите освободиха своя колега от Има такъв народ Александър Тодоров
Коментари Харесай

След спор в пленарна зала - тотото все пак ще има шеф

Депутатите освободиха своя сътрудник от " ИТН " Александър Тодоров от длъжността му като депутат. Причината - той е определен за изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор. Срещу освобождението му от служба се оповестиха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Мотивите им са, че той е попълнил неверна декларация.

От 155 дали своят вот 148 бяха " за ", нито един " срещу ", и единствено един народен представител се въздържа, заяви Българска национална телевизия.

32-годишният народен представител от Има Такъв Народ Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор. Това се разбра в неделя след информация в Търговския указател на Агенцията по вписванията.

Междувременно, на закрито съвещание във вторник Софийски градски съд спря вписването на новото управление на Българския състезателен тотализатор. До решението на Софийски градски съд, което не предстои на обжалване, се стига след тъжба от страна на досегашните членове на Управителния съвет на тотото Христо Йовов и Гошо Гинчев.

Освобождаването на Александър Тодоров като депутат бе предхождано от разгорещена двучасова полемика в пленарна зала.

" Тук става въпрос за принудително изземане на властта. Призовавам сътрудниците от всички парламентарни групи да спрат тези практики, това е безочливо. Такова надменно назначение на дами, братовчеди, любовници не е било ", разяснява Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, представен от Българска национална телевизия.

Според опозицията Александър Тодоров е назначен на поста началник на тотото в нарушаване на закона, тъй като е бил народен представител в това време.

" Нищо, че е състезателен министър - той е юрист. Той беше в предишното Народно заседание началник на правна комисия. Не е отговорен младият сътрудник, а министърът, не бързай за идващия тираж, едната шестица ще я изтървем ", съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

От Има Такъв Народ поддържаха своя сътрудник Александър Тодоров.

" По предложение на ГЕРБ беше въведен принцип, че се заявява несъответственост с длъжността и има период до един месец да бъде отстранена. Александър Тодоров е заявил това и досега на встъпването си в служба няма да е депутат. Нали не допускаме, че всички, които ги назначаваме на някаква служба, ще са безработни ", сподели Ива Митева от Има Такъв Народ.

" О, знамение, ГЕРБ и Движение за права и свободи приказват и цитират Конституцията от тази естрада ", добави Искрен Митев от " Продължаваме промяната ".

" От началото на дебата чух доста тежки квалификации, надали не по какъв начин е нарушен законът. Нарушение на закона няма, в това може да бъдете сигурни. Има способени органи, които ще кажат има ли нарушаване или не. На няколко пъти стана въпрос и много сътрудници адвокати споделиха, че съм назначен за изпълнителен шеф на БСТ, което не дава отговор на истината. Избирането ми се конституира от решението на Търговския указател ", съобщи Александър Тодоров от Има Такъв Народ.

От опозицията припомниха, че е попълнена декларация с погрешно наличие и Софийският градски съд се е произнесъл към този момент като е отказал регистриране като началник на тотото.

Александър Тодоров е на 32 години от Хасково. Избран е за депутат от регион Плевен. По специалност е правист, член е на на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР