Депутатите освободиха своя колега от Има такъв народ Александър Тодоров

...
Депутатите освободиха своя колега от Има такъв народ Александър Тодоров
Коментари Харесай

С голям скандал депутатите освободиха Александър Тодоров, за да стане шеф на тотото

Депутатите освободиха своя сътрудник от " ИТН " Александър Тодоров от длъжността му като депутат. Причината - той е определен за изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор. Срещу освобождението му от служба се оповестиха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Мотивите им са, че той е попълнил неверна декларация, оповестява Българска национална телевизия.

" Тук става въпрос за принудително изземане на властта. Призовавам сътрудниците от всички парламентарни групи да спрат тези практики, това е безочливо. Няма да разтварям думи за назначение на дами, братовчеди, това е надменно ", разяснява Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Според опозицията Александър Тодоров е назначен на поста началник на тотото в нарушаване на закона, тъй като е бил народен представител в това време.

" Нищо, че е състезателен министър - той е юрист. Той беше в предишното Народно заседание началник на правна комисия. Не е отговорен младият сътрудник, а министърът ", съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

От Има Такъв Народ поддържаха своя сътрудник Александър Тодоров.

" По предложение на ГЕРБ беше въведен принцип, че се заявява несъответственост с длъжността и има период до един месец да бъде отстранена. Александър Тодоров е заявил това и досега на встъпването си в служба няма да е депутат ", сподели Ива Митева от Има Такъв Народ.

По думите ѝ е нелогично да се чака всички хора, които се назначават, да са безработни преди този момент.

От опозицията припомниха, че е попълнена декларация с погрешно наличие и Софийският градски съд се е произнесъл към този момент като е отказал регистриране като началник на тотото.

Александър Тодоров е на 32 години от Хасково. Избран е за депутат от регион Плевен. По специалност е правист, член е на на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР