Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет. От 1 януари спира

...
Депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет. От 1 януари спира
Коментари Харесай

Удължиха бюджета и спряха отстъпката за горивата


Депутатите утвърдиха удължаването на държавния бюджет. От 1 януари стопира мярката от 25 ст. отстъпка за горивата.

Това реши Народното събрание, откакто отхвърли предлагането на Политическа партия да се включи в удълженото деяние на Бюджета 22 нужното финансиране.

Кабинетът няма механизъм за непосредствено подкрепяне, сподели министърът на финансите Росица Велкова.

„ Както знаете са постъпили от „ Лукойл ” 70 млн. предплатена облага. За да създаде мярката Министерският съвет би трябвало минимум 14 дни разискване. Министерски съвет не може да разпорежда функционалности на Национална агенция за приходите. Те са написани в закона и единствено Народно събрание може да разпорежда ”, изясни Велкова. Изключително съм удовлетворена, че се одобри удължителния закон и в полза на истината в него няма извънредно спомагателни разноски, които да натоварват един предстоящ бюджет, който ще се създава от едно постоянно държавно управление, добави тя.

Парламентът забрани на държавното управление да разплаща разноски с европейски средства и с пари от Сребърния фонд. Министърът на финансите съобщи, че няма заплаха за погашение на пенсиите, тъй като има нужните средства от национално финансиране. Не бе признато предлагането на Политическа партия първите два дни от болничните да се заплащат от работодателите. Отхвърлено бе и предлагането да се актуализират пенсиите всяка година по Швейцарското предписание.

След като през вчерашния ден не бяха позволени до гласоподаване предложенията на Българска социалистическа партия за увеличение на минималната заплата, оптималния застрахователен приход, майчинството, през днешния ден същата орис сполетя и настояванията на „ Продължаваме промяната “ - бизнесът да заплаща два вместо три дни от болничния. Не се гласоподава и смяната в правилото за актуализация на пенсиите, за което партията настояваше. Така концепциите, които шумно се обсъждаха в последните седмици, не получиха „ зелена светлина “ през удължение на действието на бюджета, чието гласоподаване завърши. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР