Депутатите не знаят какво решение са гласували вчера – приет

...
Депутатите не знаят какво решение са гласували вчера – приет
Коментари Харесай

Депутатите не знаят свалили ли са охраната на Борисов. Пак гласуват

Депутатите не знаят какво решение са дали своят вот през вчерашния ден – признат ли е законът за НСО на Николай Хаджигенов, който смъква защитата на Бойко Борисов, Цвета Караянчева, министрите, президентската администрация, първата дама и основния прокурор, или не. Правният проблем породи след нечовечен скандал в пленарната зала, гласоподаване, прегласуване и разформироване на съвещанието. Развръзката остана за през днешния ден.

Председателят на Народното събрание Ива Митева е разкрила нарушаване на правилника при гласуването, заяви самата тя за БНР. Митева не могла да води съвещанието, защото е имала среща с ръководителя на Сметната палата на районен съд Македония. На председателското място седна заместничката й Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, която разгласи, че планът не е гласуван защото не е събрал 121 гласа. Това взриви залата и „ ИТН ”, Демократична България и „ Изправи се БГ! Ние идваме ” настояха за инспекция на кворума. Настъпи същински безпорядък, а депутатите Маноил Манев /ГЕРБ/ и Николай Хаджигенов / ”Изправи се БГ! Ние идваме ”/ стигнаха съвсем до пердах.

В разгара на екшъна стартира поименна инспекция на кворума, която откри 125  депутати в пленарната зала.

Законопроектът беше прегласуван, само че за него гласоподаваха 102-ма депутати. Така Росица Кирова разгласи, че предлагането не е признато, защото още веднъж няма 121 гласа „ ЗА ”. Последва нов скандал и Кирова разпусна съвещанието.

Според Ива Митева планът е признат, само че в нарушаване на правилника. Затова тя свика за 8,30 ч. през днешния ден председателски съвет. На него ще бъде взето решение за прегласуване на измененията в Закона за Националната работа за защита. Очаква се това да стане по-късно през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР