Депутатите, които не присъстват на три поредни заседания или на

...
Депутатите, които не присъстват на три поредни заседания или на
Коментари Харесай

НФСБ цели да дисциплинира депутатите с предложените санкции за неявяване на работа

Депутатите, които не участват на три следващи съвещания или на пет съвещания за един месец, да не получават безусловно никакво възнаграждение - нито трудово заплащане, нито в допълнение заплащане, което са така наречен представителни разноски, оферират от НФСБ с промени в правилника на Народното събрание. " Считаме, че по този метод ще се реализира дисциплиниращият резултат ", разяснява водачът на НФСБ Валери Симеонов пред публицисти в Народното събрание.

" Нашето предложение е предизвикано от словесната битка, която продължава повече от седмица сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че в последна сметка нито на едните, нито на другите им стиска да внесат промени, които биха блъснали по техни депутати ", сподели Симеонов. Той означи, че има всеобщи случаи на отсъствия, на утринно вписване и неоставане на съвещания, което, по думите му, също е форма на неспазване на работното време и на изборните задължения.

Затова от НФСБ оферират, в случай че депутатът е взел участие в по-малко от половината гласувания за деня, той да губи половината от дневното си заплащане.

На въпрос дали измененията са съветвани с сътрудниците им от ГЕРБ и в " Обединени патриоти ", Сименов попита нужна ли е такава предварителна консултация, откакто в продължение на десетина дни се разисква въпросът, че би трябвало да има промени в правилника, които да вкарат наказания за неработещите депутати.

Според Валери Симеонов неприсъствието в Народното събрание не трябва да се смята като някакъв талантлив политически ход. Същото се отнася и за невлизането на ГЕРБ в зала в по-предишното Народно събрание, уточни той. Не утвърждавам този метод на изложение на политическо отношение към съпротива или към ръководещи, това не е форма, всички са определени, с цел да работят в Народното събрание, в самото Народно събрание също има задоволително способи и средства да изразиш своята позиция, в това число с гласоподаване " въздържал се " и " срещу ", разяснява Симеонов.

Какво значи, че няма да се явяват в Народно събрание - това значи отвод от осъществяване на служебни отговорности, уточни той. Симеонов означи, че като човек приближаващ от бизнеса, не може да си показа, че негов служащ ще стачкува против методите на работа във компанията, като не идва на работа. " Като не присъстваш на работа, би трябвало да бъдеш уволнен ", разяснява той. " Виждате, че Народно събрание може да работи и без Българска социалистическа партия и негативите от тази глупотевина ще си ги понесе Българска социалистическа партия ", счита Валери Симеонов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР