Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни

...
Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни
Коментари Харесай

Блондинка е новият член на СЕМ от квотата на Парламента

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на Народното събрание.

Галина Георгиева, Снимка: БГНЕС
Георгиева бе препоръчана за поста от ръководителя на парламентарната комисия по просвета и медии и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в зала получи поддръжката 97 народни представители. 57 гласоподаваха с "против “, 24 се въздържаха. Тя би трябвало да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтича, прецизира Канал 3.

Галина Георгиева е бакалавър по стопанска система от Университета за национално и международно стопанство (УНСС), а професионалният си опит е придобила работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към сегашния миг работи в сдружението за групово ръководство на авторските и сродните им права ПОФОН.

Другият претендент бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от Българска социалистическа партия, само че тя не получи нужния брой гласове. Съгласно Закона за радиото и малкия екран медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Настоящият ръководител на Съвет за електронни медии е София Владимирова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР