Депутатите да обсъдят два законопроекта за промени в Закона за

...
Депутатите да обсъдят два законопроекта за промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат два законопроекта за промени в Закона за обществените поръчки

Депутатите да обсъдят два законопроекта за промени в Закона за публичните поръчки (ЗОП), планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица, съобщи dariknews.bg.

Единият законопроект е импортиран от народни представители от Движение за права и свободи, които оферират да се отстранен всички благоприятни условия за заобикаляне на процедурите за възлагане на публични поръчки. Премахват се опциите за подписване на рамкови съглашения за възлагане, както и „ ин хаус “ процедурите.

Другият законопроект е на депутати от " Продължаваме Промяната " и " ИТН " и с него се цели основаването на юридически механизъм, който да даде опция да бъдат изпълнени към този момент подписани контракти за възлагане на действия с предмет строителство, ремонт, реорганизация и рационализация, доставки и услуги, контракти за инженеринг, както и превъзмогване на инфлационния риск, посредством използване на справедлива и обективна индексация на цената на подписаните контракти по реда на Закона за публичните поръчки.

Измененията в Закон за обществените поръчки са седма точка в проектопрограмата на Народното събрание. Преди това в нея е второто четене на промени в Закона за генно модифицираните организми, с които се трансформират и два други закона - за предпазените територии и за лова и дивеча. Предвижда се депутатите да обсъдят и удължение с един месец на периода на деяние на Временната комисия за инспекция на събитията, довели до прекъсване на природния газ от " Газпром износ " и извършената процедура за избор на различни снабдители от " Булгаргаз ".

В проектопрограмата е също първото четене на промени в Закона за платежните услуги и платежните системи и в Закона за статистика на вътрешнообщностната търговия със артикули. Предвидени са още промени в непрекъснати парламентарни комисии и ратификации на интернационалните документи, по които България е страна.

В плана на дневен ред е и първото четене на промени в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите и продължението на полемиката на първо четене по законопроекта за българския език, импортиран от " Възраждане ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР