Депутати от всички парламентарни групи отправиха остри критики срещу служебния

...
Депутати от всички парламентарни групи отправиха остри критики срещу служебния
Коментари Харесай

Депутатите с остри критики към служебния кабинет и президента

Депутати от всички парламентарни групи насочиха остри рецензии против служебния кабинет и президента. Стигна се до искане президентът Румен Радев да се яви в Народното събрание, с цел да изясни дейностите на назначените от него министри. Повод станаха думите на служебния министър председател Гълъб Донев, че тематиката за Шенген била " пиар фокус, който от неделя вечер се употребява като сламка, за която се хваща удавникът ".
" Това към този момент граничи с невиждано безсрамие. Дори няма да наричем Донев длъжностен, а назначен. Той възприема действието на страната като пиар ", ядоса се депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев. " Хайде да призовем служебният министър председател да поставя плувките и плавниците и да идва тук при удавниците. Тези назначени министри си разрешават освен да не идват в комисии, ами и не си подвигат телефоните в министерствата. Излиза по този начин, че един човек управлява всички в страната ", разяснява Ченчев. " Уважаеми депутати, вие не сте назначени, вие сте определени тук от народа. Хайде да се вземем в ръце и да спрем всичко това ", прикани той.
" В транспортна комисия един вицепремиер трябваше да показа контракти за разплащане на европейски средства, за заплати в едно от комерсиалните сдружения в министерството. Но преди 5 минути разбрахме, че той няма да пристигна, очевидно го е боязън ", възмути се зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той сподели, че не може служебни министри да не се явяват в комисии.
" Това не се е случвало даже по ръководството на ГЕРБ. Служебният кабинет надмина Борисов от най-мракобесните му години ", разяснява Явор Божанков от Българска социалистическа партия. Той се оплака, че в получен от служебния министър на защитата Димитър Стоянов отговор на парламентарен въпрос имената на компании и на цени по подписани от ведомството контракти са заличени. 
Асен Василев от " Продължаваме промяната " акцентира, че той в никакъв случай не си е разрешавал да не се регистрира в Народно събрание, когато е бил длъжностен и постоянен министър, и да не идва, когато е бил поканен. Може би се постанова президентът да пристигна и да даде пояснение за държанието на министрите си, прикани и съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.  
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че министърът на културата е назначил Татяна Дончева за член на борда на Фонд " 1300 години България ", а себе си е сложил отпред на Управителния съвет. Моят апел е някои министри вероятно да се покажат, само че други, в случай че може, да не се демонстрират чак толкоз доста, сопна се Биков.  
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР