Депутати от тайванския парламент заявиха днес, че новият кръг диалог

...
Депутати от тайванския парламент заявиха днес, че новият кръг диалог
Коментари Харесай

Тайван иска да задълбочи двустранните отношения с Германия

Депутати от тайванския парламент обявиха през днешния ден, че новият кръг разговор с немските им сътрудници ще спомогне за задълбочаване на двустранните връзки посредством постигането на по-голямо съгласие, съобщи ДПА.

Германският народен представител Клаус-Петер Вилш и още петима негови сътрудници дойдоха на петдневно посещаване в Тайпе. Това е първата публична делегация от Германия, която идва в Тайван, откогато избухна пандемията от ковид, която прекъсна постоянните контакти.

Днес немската делегация, формирана от представители на разнообразни партии, се срещна с ръководителя на тайванския парламент Ю Сикун и други депутати.

Фан Юн, заместник-председател на парламентарната група за тайванско-германско другарство, сподели пред ДПА, че въпросите, които са били разисквани по време на срещата, са включвали ограниченията за предварителна защита и битка в Тайван против разпространяването на КОВИД-19, отбраната на правата на индивида, половото тъждество, образованието и опазването на персоналните данни.

" Особено оценяваме надпартийната поддръжка от (германска) страна за присъединяване на Тайван в интернационалните организации ", сподели пред ДПА Фан, който е представител на ръководещата Демократическа прогресивна партия.

Той означи, че Тайван би трябвало да се възползва от парламентарната дипломация. " Ако Тайван получи надпартийна поддръжка в Народното събрание на дадена страна, който съставлява нейния народ, то след това и държавното управление ѝ ще поддържа Тайван ", аргументира се Фан.

" Смехотворно и много неуместно е Тайван да бъде държан встрани от структури за интернационално съдействие като Международната организация за гражданско въздухоплаване. Същото се отнася и за Световната здравна асамблея ", съобщи през вчерашния ден Вилш пред ДПА.

" Без да обсъждаме въпроси за статути, ние като парламентаристи просто вършим работата си с сътрудници парламентаристи в свободна страна, в която, както в Германия, има господство на закона и народна власт ", сподели немският народен представител. Вилш дефинира Тайван като стожер на свободата в Азия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР