Депутати от парламентарната група на германските социалдемократи поискаха създаване на

...
Депутати от парламентарната група на германските социалдемократи поискаха създаване на
Коментари Харесай

Германски депутати с предложение ЕС да има своя армия

Депутати от парламентарната група на немските социалдемократи желаеха основаване на войска на Европейски Съюз. Това написа вестник " Велт ам Зонтаг ". Той се базира на документ, квалифициран от специалисти по сигурността и защитата към социалдемократите. Политиците - основатели считат, че вместо да се задълбочава съдействието сред въоръжените сили на страните членки, Европейският съюз би трябвало да сътвори " 28-ата войска ".

Тя да бъде на директно послушание на Европейската комисия и съответно на нов еврокомисар, който ще отговоря за защитата.

Числеността ще започва с към 1500 бойци, а в средносрочен проект числеността на армията да нарасне до 8000, като те ще бъдат професионални. Идеята бе подложена на рецензии. Председателят на парламентарната Комисия по външна политика Норберт Рьотген назова предлагането на сътрудниците си " фантазии ". Той намира предлагането като на практика неприложимо във военно отношение, безконтролно от финансова позиция и несъвместимо с европейските контракти, а също по този начин непостижима за Германия, даже и при смяна на конституцията.

" Европейски Съюз не е страна, а съюз от членки ", напомни Рьотген.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР