Депутати от БСП нападнаха Корнелия Нинова заради организацията на вътрешните

...
Депутати от БСП нападнаха Корнелия Нинова заради организацията на вътрешните
Коментари Харесай

Депутати от БСП скочиха на Нинова: Играеш нечестно

Депутати от Българска социалистическа партия нападнаха Корнелия Нинова поради организацията на вътрешните избори за ръководител на партията. Това стана на конференция в Народното събрание, в която участваха народните представители Валери Жаблянов и Красимир Янков, както и Георги Тодоров. И тримата са претенденти в акцията за водач на Българска социалистическа партия, заяви.flagman.bg.

Преди дни те разпространиха отворено писмо, с което упрекнаха Централната комисия по осъществяване на избора (ЦКПИ) в Българска социалистическа партия, че работи пристрастно – за преизбирането на Корнелия Нинова за лидер. Вътрешният избор ще се организира на 12 септември.

Вчера от ЦКПИ отхвърлиха обвиняванията. Днес обаче Жаблянов, Янков и Тодоров дадоха конференция в Народното събрание, на която продължиха да упорстват за незабавни дейности, защото изборът в Българска социалистическа партия можело да се компрометира.

„ Настояваме от Централната комисия по избора на Българска социалистическа партия да бъдат извадени един член и секретарят на комисията, които намерено пропагандират и заемат страната на единия от претендентите. Ситуацията дефинираме като скандална, тъй като това значи все едно Централната изборна комисия на страната да заеме позиция коя партия би трябвало да победи на изборите. Сами разбирате глупостта на картината. Не е допустимо госпожа Нинова да претендира във връзка с честността на избора в границите на страната и обществото и да организира избор в личната си партия с такива средства. За нас обстановката е неуместна “, сподели Валери Жаблянов.

Обвиненията са към Вяра Емилова и Димитър Данчев, които пропагандирали в интерес на Корнелия Нинова.

В знак на митинг оставка като член на ЦКПИ подал Чавдар Георгиев, стана ясно от изказването на Валери Жаблянов.

Той, Янков и Тодоров упорстват за незабавно привикване на Националния съвет (НС) на Българска социалистическа партия (т. нар. пленум). Според тях Народно събрание следва да смени компрометиралите се членове на ЦКПИ.

Тримата желаят и да се анулира опцията за гласоподаване с мобилни изборни секции, защото при тях не можело да се подсигурява, че няма да има операции. Друга тяхна рекламация е да бъдат оповестени изборните описи с членовете на Българска социалистическа партия, които ще имат право на глас.

Според Валери Жаблянов, има индикации и за " мрачно " финансиране в надпреварата.

Красимир Янков изясни от своя страна, че е належащо незабавно привикване на Народно събрание на Българска социалистическа партия, което да вземе нужните решения. В противоположен случай имало заплаха изборите в Българска социалистическа партия да бъдат опорочени и обжалвани.

Припомняме, че претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия са петима - Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР